Κίνδυνος πυρκαγιάς στον Συνοικισμό
Για επικίνδυνες συστάδες δέντρων και ξερόχορτων εντός της Λιβαδειάς διαμαρτύρεται αναγνώστρια της viotia. Δείτε και κάντε κλικ στις φωτό.
"Πείτε μας και εσείς τη γνώμη σας. Αν αρπάξει φωτιά? Ένα σπιρτάκι είναι θα καεί όλος ο συνοικισμός? Μετά θα λένε ότι δεν καταλάβαμε πως έγινε. Τι δεν καταλάβατε ρε παιδιά είναι δύσκολο να κάνει κάτι κάποιος υπεύθυνος?
Θα πρέπει να γίνει πρωτοκόλληση στη Δημαρχεία για το που θα επιρριφθούν οι ευθύνες αν τυχόν πεταχτεί ένα σπίρτο? Που ζούμε ω ρε που ζούμε? Γιατί για δεύτερη φορά ο λόγος μου θα πρέπει να είναι καταγγελτικός? Δεν αντέχω αλλά να φροντίζονται και άλλα ούτε καν να μην τα βλέπουμε?Κάποια πράγματα θα πρέπει να αξιοποιούνται ή όχι? Μην απορείτε είναι στην Λιβαδειά, και σίγουρα τώρα που είναι καλοκαίρι θα έχουμε προβλήματα.Υπάρχουν παιδιά και παίζουν μέσα στα χόρτα αν πάθουν κάτι τι θα γίνει.
Από εκεί και κάτω θεωρείτε μάλον Λιβαδειά έχει το γκαζονάκι του από εκεί και πάνω τίποτα.Και οι κάτοικοι αυτοί έκαναν αγώνα να κλειστεί το ποτάμι γιατί πλημμύριζε ο τόπος όλος, και διαπιστώθηκαν ουκ ολίγα περιστατικά πτώσης.Και πάλι ζητάμε τα αυτονόητα.Περιμένουμε μια απάντηση όλοι μας. Και εμείς ψηφίζουμε βοηθήστε μας να σας υποστηρίξουμε και εμείς με όλη μας την καρδιά.Δεν είμαστε στη ζούγκλα να μην μας ενοχλεί αλλά στην ιστορική συνοικία Μικρασιατών".
Τη Δευτέρα η viotia θα απευθυνθεί (και) στην Π.Υ. για να δούμε πώς μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα, όχι μόνον στον Συνοικισμό αλλά και σε άλλα σημεία της Λιβαδειάς.
12 σχόλια:
eyxaristw oxi mono ws anagnwsths alla kai dhmoths lebadewn.
Είστε από τα πιο αποτελεσματικά blog.
Ας είμαστε λιγότερο υστερικοί. Αυτά τα ξερόχορτα ούτε τόσο ξερόχορτα είναι ούτε παίρνουν τόσο εύκολα φωτιά. Μη φτάσουμε και στο σημείο να τα κάνουμε όλα τσιμέντο - που ως γνωστόν είναι άφλεκτο.
Είναι δημοτικός ή ιδιωτικός ο συγκεκριμένος χώρος ;;;
Ο Αστακός τελικώς θα «λειτουργεί» με LNG ή με LPG;
Της Χρυσας Λιαγγου
Σκεπτικισμός και ατονία έχουν διαδεχθεί τη δυναμική που εκφράστηκε από κυβερνητικής πλευράς προ τετραμήνου με την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ σε ένα ενεργειακό έργο-μαμούθ στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Αστακού. Η είδηση, που είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στις 7 Μαρτίου, συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του αντιαναπτυξιακού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παράλληλα προκάλεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό της.
Η κυβερνητική ανακοίνωση αναφερόταν σε επένδυση μονάδας LNG και τερματικού σταθμού για τη μεταφορά LNG στο λιμάνι του Αστακού και μάλιστα εξαγωγικού χαρακτήρα, αφού τόσο η ενέργεια που θα παράγεται όσο και το αέριο που θα φτάνει εκεί θα μεταφέρονται μέσω δύο ακόμη έργων, ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου κι ενός υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, στην αγορά της Ιταλίας. Τα πρώτα ερωτήματα που διατυπώθηκαν συνδέονταν με τα κίνητρα του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα για να εξάγει σε μια άλλη αγορά και όχι να επενδύσει απευθείας στην ίδια, όπου μάλιστα διαθέτει ήδη τέρμιναλ LNG ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος του έργου και μειώνοντας αντιστοίχως την απόδοσή του.
Ο δε νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος στην ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ενέκρινε το σχέδιο, απέφυγε επίσης επιμελώς να κατονομάσει το καύσιμο και αναφέρθηκε σε «LNG ή όπως άλλο οριζόμενο αέριο». Προς τι όμως αυτή η «αποστασιοποίηση»;
Ασφαλής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα.
Το Κατάρ ως χώρα παραγωγός διαθέτει μεγάλες ποσότητες LPG και αναζητεί τρόπους διάθεσής του. Το γεγονός αυτό εξηγεί και το ενδιαφέρον για την επένδυση της μονάδας στον Αστακό, ισχύος άνω των 1.000 MW. Για τις ανάγκες της μονάδας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ετησίως ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ, που θα εκφορτώνουν σε ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα γίνουν στον Αστακό. Το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ενώ εμφανίσθηκε να διευρύνεται, εκτός του τέρμιναλ LNG, μέχρι και σε μονάδα παραγωγής άλγης, που θα αξιοποιεί το CO2 από την καύση του LPG, προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη μονάδα LPG. Aίτηση στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές δεν έχει κατατεθεί για κανένα άλλο έργο, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Abdullah bin al Attiyah εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Energy Intelligence που εξειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, να δηλώνει στις 23 Ιουνίου ότι η κρατική εταιρεία της χώρας του ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, όχι όμως να επενδύσει σε τέρμιναλ LNG.
Το τοπίο κατά συνέπεια παραμένει ως προς αυτό το σημείο θολό. Από τις 20 Μαΐου που η ΡΑΕ σε χρόνο-ρεκόρ ενέκρινε την άδεια κατασκευής της μονάδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, που από την αρχή κράτησε αποστάσεις από το έργο, ανέθεσε μελέτη στη ΔΕΠΑ για την επικινδυνότητα της μονάδας στην οποία θα στηριχθεί για την έκδοση της διυπουργικής απόφασης που απαιτείται για τη χρήση του καυσίμου στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Την αίτηση για άδεια δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1.010 MW κατέθεσε η κοινοπραξία «Astakos Power Plan Concorctium». Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από δανεισμό. Με την κατάθεση της αίτησης, πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι το καύσιμο είναι LPG και όχι LNG.
Η θολούρα που επικρατεί γύρω από την επένδυση του Κατάρ ερμηνεύει και την κυβερνητική μεταστροφή από την αρχική ευφορία στον σκεπτικισμό. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξει η αναμενόμενη μέσα στον Iούλιο επίσκεψη του κ. Αttiya στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία της επένδυσης.
kathimerini.gr
Κατάντια όλα τα ανοικτά ρέματα της Λιβαδειάς (που θα ήταν οι πνεύμονες της πόλης) που κλείστηκαν και τσιμεντοποιήθηκαν με εκατομμύρια δραχμές , αντί να βρούνε τους τενεκέδες που πέταγαν τα σκουπίδια τους και τα βρομόνερά τους μέσα και που μετά φώναζαν το κράτος για το χάλι του. Έτσι και τώρα η γειτονιά πετάει τα σκουπίδια της και ότι άλλο δεν θέλει στο κενό οικόπεδο, και ενώ ξέρουν τον ιδιοκτήτη του αντί να του ρίξουν κανένα «μπινελίκι» να έρθει να το καθαρίσει ή τέλος πάντων αφού παίζουν τα παιδιά τους να διαθέσουν μισή ωρούλα από τον καναπέ τους να το καθαρίσουν και να χρεώσουν και τον ιδιοκτήτη, κάθονται και γράφουν άρθρα για τις ευθύνες των άλλων πλην των δικών τους. Αυτοί είμαστε!!!!
Κατάντια όλα τα ανοικτά ρέματα της Λιβαδειάς (που θα ήταν οι πνεύμονες της πόλης) που κλείστηκαν και τσιμεντοποιήθηκαν με εκατομμύρια δραχμές , αντί να βρούνε τους τενεκέδες που πέταγαν τα σκουπίδια τους και τα βρομόνερά τους μέσα και που μετά φώναζαν το κράτος για το χάλι του. Έτσι και τώρα η γειτονιά πετάει τα σκουπίδια της και ότι άλλο δεν θέλει στο κενό οικόπεδο, και ενώ ξέρουν τον ιδιοκτήτη του αντί να του ρίξουν κανένα «μπινελίκι» να έρθει να το καθαρίσει ή τέλος πάντων αφού παίζουν τα παιδιά τους να διαθέσουν μισή ωρούλα από τον καναπέ τους να το καθαρίσουν και να χρεώσουν και τον ιδιοκτήτη, κάθονται και γράφουν άρθρα για τις ευθύνες των άλλων πλην των δικών τους. Αυτοί είμαστε!!!!
Μπορεί την Ευθύνη να την έχει ο Δήμος μας (βαλε κυρά μου και το δικό σου χεράκι λίγο ).
Φίλε μετοικε δεν ζητήσαμε τσιμεντοποίηση απλά καθαρισμό.
Καλύτερα θα ήταν αν ελέγξεις την περιοχή και μετά να εκφράσεις την άποψη σου.
Ευχαριστώ για την κατανόηση
Ο 'μέτοικος' όλο στα άκρα πάει τις συζητήσεις με γενικότητες και ιδεολογήματα πολιτικά (αλλού)περιβαλλοντικά(εδώ) και άλλα τέτοια. Άμα έχεις ήδη ιδέες στάνταρ και αμετακίνητες στο μυαλό σου τότε έχεις και μια έτοιμη απάντηση για όλα . Χάνεις όμως την πραγματικότητα γιατί από το να καθαρίσει ένας τόπος για να μην καούμε μέχρι να τον τσιμεντοποιήσουμε έχει πολύ δρόμο. Πριν γράφετε προσοχή λοιπόν
file metoike prin anoikseis to stomataki sou prwta perna kamia volta apo to meros....giati eksw apo to xoro polla tragoudia legontai...
kai esi file anwnime pou les na valei kanena xeraki i kura tote gia poio logo na plirwnoume dimotika teli???
patiste ligo ellada.........
Όντος η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει την δουλειά της ,ο κανονισμός καθαριότητας το προβλέπει ρητά, καλείς τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει τι οικόπεδό του, αν δεν το κάνει σε εύλογο χρονικό διάστημα του ρίχνεις το πρόστιματάκι, και τον κάνεις να τρέχει, αν δεν συνετιστεί στέλνεις συνεργείο και τα έξοδα τα χρεώνεται ο ιδιοκτήτης. Βεβαιώνεις και την οφειλή στο δημόσιο ταμείο και άστον να ψάχνεται γιατί δεν μπορεί να βγάλει φορολογική ενημερότητα. Είναι νόμος πρέπει να κρατούμε τις ιδιοκτησίες μας καθαρές, σε αντίθετη περίπτωση διωκόμαστε ποινικά, αλλά αυτό προϋποθέτει δημοτική αρχή και πυροσβεστική με α…….
φιλοι συνομιλητες, ο συγκεκριμενος χωρος ανηκει στον δημο και σε κανεναν αλλον ιδιοκτητη........ειναι πλακωμενο το ποταμι εκει....ανηκει καθαρα στο Δημο Λεβαδεων....Για αυτό παρακαλω οι υπευθυνοι του Δημου να παρουν λιγο τα ποδαρακια τους και να πανε μεχρι εκει να δουν τι ακριβως ειναι και τι χρειαζεται ο χωρος πριν θρηνησουμε θυματα (κυριως μικρα παιδια τα οποια το βρισκουν ως παιχνιδι να πηδουν μεσα στα χορτα).....Μην καθεστε στα γραφεια και περιμενετε τις ψηφους μας - διεκδικηστε τες με πραξεις!!!
Δημοσίευση σχολίου