Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τέσσερις Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση κοντά στη Χεβρώνα

Τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές."Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί" μετά από τους πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους που σημειώθηκαν λίγο πριν νυχτώσει, κοντά στο φυλάκιο της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας Μίκι Ρόζενφελντ.Η επίθεση που έγινε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα προς το παλαιστινιακό χωριό Μπάνι Νάιμ και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία "τρομοκρατική επίθεση", σημειώθηκε τη στιγμή που Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξεκινούν από αύριο.
www.athina984.gr

Επιστροφή Τριποτσέρη στη Λιβαδειά

Επιστροφή Τριποτσέρη στη Λιβαδειά

Επιτρέπονται νέες προσλήψεις στους Δήμους!

Επιτρέπονται νέες προσλήψεις στους Δήμους!

Υπέρ Χειμάρα ο Γιαννόπουλος

Υπέρ Χειμάρα ο Γιαννόπουλος

Τρεις ακόμη υποψηφίους δημάρχους ανακοίνωσε η ΝΔ

Ο Αναστάσιος Παγώνης, δήμαρχος Ευπαλίου, είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για τον νέο Δήμο Δωρίδας. Κάντε κλικ.

Πρόσκληση της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης" στη Λιβαδειά

ΚΑΛΕΣΜΑ
Διαλόγου- Ενότητας- Κοινής δράσης

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση καλεί τις αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις, κινήσεις πολιτών, όλους τους δημότες του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Λεβαδέων, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, σε δημόσια συζήτηση, με στόχο:
· την ενότητα και κοινή δράση της προοδευτικής αυτοδιοίκησης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
· μια νέα δημοτική αρχή, ικανή να απαντήσει στα σύνθετα προβλήματα του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων, που οξύνει η οικονομική κατάσταση της χώρας.
· μια νέα δημοτική αρχή με αναπτυξιακό πρόγραμμα, εμπειρία και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, που θα αναδεικνύει το ρόλο των κοινωνικών και κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής μας.

Λιβαδειά 27-08-2010
Εκ μέρους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης»
Γιώτα Πούλου Δημοτική Σύμβουλος

Επιστολή με... ευχές

Από ανώνυμο αναγνώστη λάβαμε επιστολή με τίτλο "Καληνύχτα λοιπόν", το περιεχόμενο της οποίας δεν εκφράζει τη viotia εκτός των άλλων διότι δεν αντιλαμβανόμαστε τα νοήματα που ο συντάκτης της επιχειρεί να αναλύσει. Παρόλα αυτά τη δημοσιεύουμε στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών όπως και διότι ίσως κάποιος αναγνώστης μπορέσει να μας διαφωτίσει. Δείτε.

Καληνύχτα λοιπόν…..
Μετά τη ένταση που προσπαθούν να προκαλέσουν οι εντολοδόχοι του φερομένου υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ανέλαβαν στα χέρια τους να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ανώτερα κατά τη γνώμη τους κλιμάκια, οι πρώην πρόεδροι λέει.
Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τη ζημιά την έκαναν τόσα χρόνια και το τίμημα το πλήρωσαν άνθρωποι που δεν φταίνε , οι οραματιστές, αγωνιστές της Ν.Δ. που δεν έλαβαν ούτε μια δραχμή από θώκους όπως αυτοί οι κύριοι. Επιτέλους πηγαίνετε σπίτια σας εκεί που σας έστειλε ο κόσμος, δείτε τα εγγόνια σας γιατί σε λίγο θα σας φτύνουν και αυτά εκτός από τον απλό κόσμο.
Αρκετά εκθέσατε αυτόν τον άπειρο νέο, αρκετά εκτεθήκατε και εσείς και σταματήσατε να κυκλοφορείτε στο δημόσιο βίο, οι υπόσχεση που δόθηκε στο συγχωριανό φερόμενο υποψήφιο, η υπόσχεση που έδωσε ο νέος στον μπατζανάκη του και κάθε υπόσχεση εκπλήρωση ματαιοδοξίας πέφτει στο κενό γιατί ο κόσμος σας έμαθε πολλά χρόνια τώρα και το σάλιο που έχει μαζέψει είναι πολύ αν και δεν χρειάζεστε τόσο ……
Δεν αργεί ο χρόνος που δεν θα σας θυμάται κανείς , γιατί το χρόνο να μην σας μιλεί κανείς τον βιώνεται.
Όσο για την πορεία σας και των παλαιών και των νέων δεν την ξεχνά κανείς, αρκετά κεράσατε τον εαυτό σας με οικονομικές και άλλες απολαβές , Καληνύχτα λοιπόν…..

Μικρές απώλειες στο ΧΑ


Με πτώση μεγαλύτερη από 2% ξεκίνησε η συνεδρίαση στις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης χωρίς ιδιαίτερο τζίρο όμως η ανοδική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έδωσε λίγο θετικό momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και εν συνεχεία στην ελληνική αγορά. Από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις αίσθηση προκάλεσε της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Αμερική η οποία ανακοινώθηκε στις 53,5 μονάδες από 50,7 μονάδες που κυμαίνονταν οι εκτιμήσεις. Το ευρώ σε σχέση με το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,2730 λίγο μετά το κλείσιμο της εγχώριας αγοράς δίνοντας την ευκαιρία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να περάσουν σε οριακά θετικό πρόσημο .
Στην εγχώρια αγορά ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες εν τέλει -0,37% στις 1.555,41 μονάδες . Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 757,57 -0,24% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1776 μονάδες –1,57% διαφοροποιώντας την θέση του από την υπόλοιπη αγορά. Ο συνολικός όγκος των συναλλαγών άγγιξε τα 72,1 εκ ευρώ , σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ακομα.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης πέρασε σε θετικό πρόσημο και οι βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται με κέρδη 0,4% ενώ τα συμβόλαια καθ΄όλη της διάρκεια της ημέρας είχαν αρνητικά πρόσημα.

Συνελήφθη 79χρονη με... φυτεία στην αυλή της

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Λεύκτρα Βοιωτίας, γυναίκα ηλικίας 79 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια-εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψή της επιτεύχθηκε με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στα πλαίσια γενικευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών και την καταστολή της δράσης των καλλιεργητών δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του ΤΑ Θηβών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία της 79χρονης, στον αύλειο χώρο της οποίας ανευρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δεκατρία δενδρύλλια κάνναβης εκ των οποίων τα πέντε ύψους από 2,50 έως 2,60 μέτρα και τα λοιπά οχτώ ύψους 1,20 έως 1,75 μέτρα.
Ομοίως, ανευρέθηκαν, στο υπόγειο χώρο της οικίας αποξηραμένα φύλλα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 118 γραμμαρίων και στο σαλόνι αυτής, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 8,2 γραμμαρίων.
Δενδρύλλια και ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Η 79χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Πανελλήνια συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας


Συμφωνία κατασκευής πίστας Φόρμουλα 1 στη Σόφια

Σε συμφωνία για την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Σόφια, κατέληξαν ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ και ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντούλ Τζαλίλ Αλ Μπλούκι, επικεφαλής του κρατικού επιχειρηματικού ομίλου του Αμπού Ντάμπι (EAGB).
Η κατασκευή της πίστας εντάσσεται στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας Βουλγαρίας - Αμπού Ντάμπι, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας.
Για την υλοποίηση του έργου, θα συσταθεί κοινοπραξία, ενώ η βουλγαρική πλευρά θα παραχωρήσει έκταση γης, στην οποία θα κατασκευαστεί η πίστα της Φόρμουλα 1. Οι δύο πλευρές θα διαχειρίζονται, από κοινού, την πίστα και θα διοργανώνουν εκδηλώσεις, σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο της Φόρμουλα 1.
Εξάλλου, ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντούλ Τζαλίλ Αλ Μπλούλι είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με έργα υποδομών, όπως λιμενικών και οδικών αξόνων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Κλειδώνει" ο Σβίγγος στη Θήβα;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της www.aftodioikisi.gr κλείνει τις εκκρεμότητες των υποψηφιότητων για τους δήμους στη Βοιωτία το ΠΑΣΟΚ και ανακοινώνει σήμερα ή αύριο το Ν. Σβίγγο στη Θήβα. Για τη Λιβαδειά -και πάντα σύμφωνα με την www.aftodioikisi.gr- το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θα λάβει ο Ν. Παπαγγελής.

Παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο υποναύαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου επικαλούμενος στην επιστολή του προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή. Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολίασαν σχετικά "ουδείς αναντικατάστατος". Ο Αντώνης Παπαϊωάννου από την 8η Δεκεμβρίου 2008 έως την 6η Απριλίου 2009 ήταν ο πρώτος Τακτικός Διοικητής της πρώτης ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία «ATALANTA», στο Κέρας της Αφρικής κατά της πειρατείας. Αρχές Ιουνίου 2010 τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως διευθυντής Κλάδου Πόρων. Για την κάλυψη της θέσης του κ.Παπαϊωάννου θα αποφασίσει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο.
Πηγή: www.athina984.gr

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σύσταση εταιρείας Μυτιληναίου και Motor Oil για το φυσικό αέριο

H ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών την από κοινού σύσταση και έναρξη λειτουργίας της εταιρείας «Μ και Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» με το διακριτικό τίτλο “M & M GAS Co S.A.”.

Οι δύο εταίροι συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστος στο ιδρυτικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους δύο εκατομμυρίων (2.000.000) Ευρώ της νεοσυσταθείσας εταιρείας η οποία έχει ως αντικείμενο την προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη).

Η ίδρυση της εταιρείας στοχεύει στην υλοποίηση δύο βασικών στόχων:
1. Τη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών των Ομίλων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ σε φυσικό αέριο με ανταγωνιστικούς όρους
2. Την εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους

Η «M και M ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» θα συμβάλλει στην πράξη στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση θα συνεισφέρει στη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η σύσταση της εταιρείας καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 06/08/2010 ενώ η έδρα της θα στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στο Μαρούσι (Πατρόκλου 5-7).

Κέρδη η ΕΤΕ, άνοδος στο ΧΑ

Mε φόντο τα αποτελέσματα της ΕΤΕ η αγορά πραγματοποίησε μια ανοδική συνεδρίαση, με ελάχιστο όμως τζίρο συναλλαγών, κάτι το οποίο παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο και το οποίο επιβαρύνθηκε λόγω της αργίας στην Αγγλία. Η Εθνική ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και για ακόμη μια φορά το ισχυρό χαρτί του ομίλου αποδείχθηκε η Finance Bank. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα η Eurobank , Kύπρου και ΤΤ αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης .

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ξεκίνημα ήταν θετικό όμως μετά τις 13:30 και αφού το ευρώ έχασε το 1,27 σε σχέση με το δολάριο , οι ευρωαγορές πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα ο Dax σημείωσε απώλειες άνω του 0,9%. Από μακροοικονομικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη είχαμε καταναλωτική, επιχειρηματική οικονομική και βιομηχανική εμπιστοσύνη οι οποίες ανακοινώθηκαν άνω των εκτιμήσεων με εξαίρεση την βιομηχανική όπου ανακοινώθηκε πάνω στις εκτιμήσεις. Στην Αμερική ανακοινώθηκαν δείκτες κατανάλωσης και εισοδήματος ο μεν πρώτος πάνω στις εκτιμήσεις ενώ ο δε δεύτερος ανακοινώθηκε ελάχιστα υπό των εκτιμήσεων. Το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Αμερική ήταν με -0,11%

Στην εγχώρια αγορά πρωταγωνίστησε η ΕΕΕΚ (3 Ε ) με απόδοση έως και 5% αλλά και η μετοχή του ΟΠΑΠ όπου και απέδωσε έως και 4,37%. Η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με συνολικό όγκο 45 εκατ. ευρώ , εξαιρετικά χαμηλός , με κέρδη 0,92% στις 1561 μονάδες καθώς η πτώση του ευρώ κατω από το 1,27 περιόρισε τα κέρδη. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 759 μονάδες +0,64% και το spread του δεκαετούς ομολόγου στις 931 μονάδες βάσης -σταθερά πάνω από τις 900. Τέλος, το ευρώ σε σχέση με το δολάριο διαπραγματεύεται λόγο μετά τις 17:00 στο 1,2673 χάνοντας το 1,27.

Η εκδρομή του Τροφώνιου Ωδείου στο Παρίσι και 5 φωτογραφίες

Η εκδρομή του Τροφώνιου Ωδείου στο Παρίσι και 5 φωτογραφίες

Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Βοιωτικών Μελετών

Σημαντικοί επιστήμονες, Ελληνες και ξένοι, θα δώσουν το "παρών" στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοιωτικών Μελετών που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά. To 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοιωτικών Μελετών διοργανώνεται από την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών. Οι ανακοινώσεις είναι πολλές, ειδικού αλλά και γενικού ενδιαφέροντος. Μεγάλες είναι οι προσδοκίες για μια ανάσα αισιοδοξίας σε ζοφερούς καιρούς, μια ανάταση που μόνο η θεραπεία των ανθρωπιστικών σπουδών, της επιστήμης και της τέχνης, μπορεί να προσφέρει. Κάντε κλικ να δείτε το πλήρες πρόγραμμα. Θα επανέλθουμε.















Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φωτιά στον Ελαιώνα της Αμφισσας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τις 18.00 στον Ελαιώνα της Αμφισσας. Η φωτιά κατακαίει εκτάσεις πρίνων και ελιών. Στην περιοχή επιχειρούν 7 οχήμτα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες και από αέρος συνδράμουν 2 CL-415.

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Δομβραίνα. Στο σημείο παραμένουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πατσαντάρα στηρίζει για δήμαρχο ο Κωνσταντίνος Τρομπούκης

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα δημοσιοποιεί ο Τρομπούκης Κωνσταντίνος, Σμήναρχος ε.α., πρώην Διοικητής Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας, Κάτοικος Αντίκυρας. Δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥ (ε.α.) ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα για τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, γιατί θεωρώ και πιστεύω ότι είναι πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά – προσόντα που χρειάζονται οι επικεφαλής υποψήφιοι Δήμαρχοι για τους Καλλικρατικούς Δήμους.
Πιστεύω επίσης ότι πρόκειται για πρόσωπο αμέμπτου ηθικής, επιτυχημένος επαγγελματίας, φθάνοντας στα ανώτατα αξιώματα της Πολεμικής Αεροπορίας , καλός οικογενειάρχης, χαμηλών τόνων, προσγειωμένος, αν και πιλότος .
Κατά την γνώμη μου, αν εκλεγεί στο παραπάνω αξίωμα, θα προσφέρει τα μέγιστα στην Αντίκυρα και στην περιοχή γενικά.
Η στήριξή μου προς το πρόσωπό του γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις και είναι πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές σκοπιμότητες.
Τρομπούκης Κωνσταντίνος
Σμήναρχος ε.α.
Πρώην Διοικητής Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας
Κάτοικος Αντίκυρας

Φωτιά στη Δομβραίνα

Φωτιά στη Δομβραίνα

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στην Πάρνηθα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα στην ορεινή περιοχή Μετόχι στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε μεταβεί στην περιοχή για ορειβασία, ενώ λίγο πριν τις 20:00 μ.μ., έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπου επιχειρούν να τον ανασύρουν.

www.zougla.gr

Πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης: «Δεν υπάρχει πολυτέλεια για ολιγωρία»

Προειδοποιεί ο πατήρ Ιωάννης, που πρωτοστάτησε στους αγώνες για τον Ασωπό. Δείτε.Πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης: «Δεν υπάρχει πολυτέλεια για ολιγωρία»

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο

Νομίζω ότι θα χρειαστεί να το αναρτήσω και άλλες φορές μέχρι τις εκλογές. Οποιαδήποτε ομοιότης με γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις είναι ασφαλώς συμπτωματική...

Ας φρόντιζαν

Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια
όλα τα χρήματά μου τάφαγε:
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Αλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Αριστοτέλη, Πλάτωνα·
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πεις).
Από στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ’ έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Αλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κ’ είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.

Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος. Αυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Αν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους—
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Αλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

Τρέχει τώρα η Μπιρμπίλη για το εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό

Τρέχει τώρα η Μπιρμπίλη για το εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό

Η Μπατζελή φέρεται φαβορί για το ΠΑΣΟΚ στη Στερεά

Φαβορί για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Στερεάς φέρει την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή το συνήθως καλά πληροφορημένο Πρώτο Θέμα. Δείτε.

"Για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προκρίνεται σαφώς η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή και για την Κεντρική Μακεδονία του Γιάννη Μαγκριώτη. Και οι δύο δεν επιθυμούν την μεταπήδησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μόνον ο κ. Μαγκριώτης φαίνεται να έχει πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά του".
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=78680

Η Γρανιτσιώτη υποψήφια στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Η Ευαγγελία Γρανιτσιώτη έλαβε -μετά από μάχη που κρίθηκε στο νήμα- το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι η υποψήφια δήμαρχος του καλλικράτειου Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Ανακοίνωση ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό

Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα (Αιτία θανάτου ο μολυσμένος Ασωπός;) ανακοίνωση για το θέμα του Ασωπού εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ. Δείτε.

Ανακοίνωση ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό

Ο Αρβανίτικος Γάμος στα Κούκουρα και 21 φωτογραφίες

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση αρβανίτικου γάμου στην Αγία Αννα Βοιωτίας. Στην αναβίωση του εθίμου συμμετείχαν 62 ερασιτέχνες ηθοποιοί -οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Βοιωτίας. Οι πρόβες διήρκεσαν για 15 μέρες κι έτσι... με επιτυχία εκτελέστηκε το σχέδιο για "το κλέψιμο της νύφης" παρά τις αντιρρήσεις του "πεθερού" Σεραφείμ Ανδρέου. Μετά άρχισαν τα δύσκολα: παζάρεμα της προίκας, το πλύσιμο των προικιών, το σιδέρωμα και η τακτοποίηση στον γιούκο! Ακολούθησε το "προζύμι" και το κνα (βάψιμο του νυχιού για τους καλεσμένους) και τα καλέσματα από τα νεαρά κορίτσια. Την Κυριακή, τη μέρα του γάμου, τα προικιά της νύφης πήγαν στο σπίτι του γαμπρού με άλογα και μετά ακολούθησαν τα στεφανώματα. Στο τραπέζι του γάμου το γλέντι στήνεται με βάση τα "γεμάτα" και οι χοροί κρατούν μέχρι όποτε κουραστούν οι καλεσμένοι...
Τη σκηνοθεσία του δρώμενου έκανε ο ηθοποιός Συμεών Τσάκας, ο ιδέα του σεναρίου ήταν του Σεραφείμ Ανδρέου και η Χορογραφία του Γιώργου Μπακύρα.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αννας "Τα Κούκουρα" που διοργάνωσε την εκδδήλωση αποτελείται από τους Κώστα Κανελλόπουλο πρόεδρο, Σωτήρη Κεφαλά, γραμματέα, Αρετή Φίλωνος ταμία, Σίλια Πετροπούλου αντιπρόεδρο και Μίνα Πούλου έφορο. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
Ο Αρβανίτικος Γάμος στα Κούκουρα και 21 φωτογραφίες

Κλείνει η γέφυρα στη Χαλκίδα

Κλείνει η γέφυρα στη Χαλκίδα

Γιαννάκης για ΔΕΗ

Γιαννάκης για ΔΕΗ

Στον Μακεδονικό ο Δελής

Στον Μακεδονικό ο Δελής

Αντιγόνη

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που χρειάζεται γνώμες. Δείτε

Αντιγόνη

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τα χρέη των Δήμων της Βοιωτίας στις τράπεζες






Τα χρέη των Δήμων της Βοιωτίας προς τις τράπεζες και το ΤΠκΔ αναζήτησε στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών το site http://www.eklogika.gr/. Κάντε κλικ στις εικόνες να δείτε και θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλα χρέη των Δήμων προς δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.

Οι αριθμοί είναι ο πρώτος ο πληθυσμός και ο δεύτερος τα χρεή του συγκεριμένου Δήμου σε ευρώ.

Με 3-0 έχασε ο Λεβαδειακός στο φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα

Κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Ζησόπουλος αποτελεί παρελθόν για το Λεβαδειακό και μέλλον για τον Πανθρακικό η ομάδα της Βοιωτίας προβλημάτισε με τη εμφάνισή της στο φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα στη Λιβαδειά.

Με 3-0 έχασε ο Λεβαδειακός στο φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα

Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό

Το βαρύ πυροβολικό της επιθεώρησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ονόματα όπως ο Στάθης Ψάλτης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Σόφη Ζανίνου και ο Κώστας Ευριπιώτης έρχεται στη Λιβαδειά με την παράσταση "Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό" . Δείτε λεπτομέρειες

Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό

Καταγγελία για το νηπιαγωγείο του Αγίου Θωμά

Από αναγνώστρια λάβαμε καταγγελία την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική. Εάν τα πράγματα έχουν όπως η αναγνώστριά μας καταγγέλλει είναι φανερό ότι κάποιοι εν όψει των εκλογών έχουν παρατήσει στην τύχη τους τις τρέχουσες υποθέσεις της αυτοδιοίκησης στις πόλεις και τα χωριά της Βοιωτίας. Δείτε την καταγγελία.

"Στον Άγιο Θωμά το έκαναν το θαύμα τους οι έξυπνοι υπηρέτες μας. Πάλι δεν πλήρωσαν το ενοίκιο του προκάτ για τη δεύτερη αίθουσα του νηπιαγωγείου και ο ιδιοκτήτης έφερε γερανό και τη μάζεψε.Και το αστείο είναι ότι ξαναβάζουν υποψηφιότητα για το δήμο Τανάγρας.Είναι ξεδιάντροποι.Για το καινούργιο νήπιο ούτε λόγος. Αλλά αυτοί νομίζουν ότι ξεχνάμε. Ντροπή. Ντροπή σε όλους τους. Από το δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο σύμβουλο".

Πακιστανοί συνελήφθησαν για αρπαγή και ληστεία

Μια σοβαρή υπόθεση εκβιασμού και απαγωγής διαλεύκαναν αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν χθες στο Βασιλικό Ευβοίας, δύο αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, ηλικίας 27 και 35 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι ομοίως και αναζητούνται τρεις ακόμη ομοεθνείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της χθες, στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης, οι πέντε (5) συνολικά δράστες, οι οποίο επέβαιναν σε δυο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα (1) κλειστού τύπου, προσέγγισαν τρεις (3) ομοεθνείς τους, ηλικίας 40, 39, και 18ετών, αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από τον σταθμό και με την απειλή σπασμένων φιαλών, απέσπασαν από τον 40χρονο, το χρηματικό ποσό των χιλίων τριάντα (1030) Ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Εν συνεχεία, προέβησαν στην αρπαγή του 18χρονου υιού του, τον οποίo και επιβίβασαν δια της βίας στο ΙΧΕ αυτοκίνητο κλειστού τύπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μεσημβρινές ώρες της ιδίας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα του απαχθέντα και απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 4.500 Ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Σχηματαρίου, εντόπισαν χθες το βράδυ και συνέλαβαν στην περιοχή Βασιλικού Χαλκίδας, τους δύο εκ των δραστών, οι οποίοι κατονόμασαν τους συνεργούς τους και αναζητούνται, ενώ ο 5ος παραμένει άγνωστος.
Μετά την σύλληψή τους, οι συνεργοί τους άφησαν ελεύθερο τον 18χρονο, ο οποίος και επέστρεψε στην οικία του.
Οι δύο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.-

Σύλληψη 29χρονου για κλοπές στη Θήβα

Σύλληψη 29χρονου για κλοπές στη Θήβα

Γιαννάκης για τα καύσιμα

Γιαννάκης για τα καύσιμα

Από τον αγωγό του Μόρνου θα υδροδοτηθούν χωριά στη Βοιωτία

Από τον αγωγό του Μόρνου θα υδροδοτηθούν χωριά στη Βοιωτία

Αιτία θανάτου ο μολυσμένος Ασωπός;

Αιτία θανάτου ο μολυσμένος Ασωπός;

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Και πάλι τα αδέσποτα στη Λιβαδειά

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες που φθάνουν στη viotia για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στη Λιβαδειά. Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι αγέλες των αδέσποτων έχουν γίνει φόβος και τρόμος των περαστικών .

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Γιατί οι μελλούμενοι ποιητές δε ζούνε πια

Επίλογος

Oι στίχοι αυτοί μπορεί και νά 'ναι οι τελευταίοι
Oι τελευταίοι στους τελευταίους που θα γραφτούν
Γιατί οι μελλούμενοι ποιητές δε ζούνε πια
Aυτοί που θα μιλούσανε πεθάναν όλοι νέοι
Tα θλιβερά τραγούδια τους γενήκανε πουλιά
Σε κάποιον άλλον ουρανό που λάμπει ξένος ήλιος
Γενήκαν άγριοι ποταμοί και τρέχουνε στη θάλασσα
Kαι τα νερά τους δεν μπορείς να ξεχωρίσεις
Στα θλιβερά τραγούδια τους φύτρωσε ένας λωτός
Nα γεννηθούμε στο χυμό του εμείς πιο νέοι.

Βουτιά 3,42% στο ΧΑ

Δεν κατάφερε να περάσει σε θετικό πρόσημο σήμερα η αγορά παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έγινε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης με πρωταγωνιστές τις τράπεζες. Από μακροοικονομικής απόψεως τα νέα από την Γερμανία ανακοινώθηκαν πάνω στις εκτιμήσεις όσον αφορά το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου ενώ θετικά ήταν τα νέα από τις βιομηχανικές παραγγελίες της ευρωζώνης. Το χθεσινοβραδυνό ‘γύρισμα’ της Αμερικής σε αρνητικό πρόσημο σε συνδυασμό με τα νέα υψηλά του γερμανικού ομολόγου επιβεβαιώνει την διεθνή τάση αποστροφής κινδύνου και επιστροφή σε αξίες με λιγότερο ρίσκο εντείνοντας τις πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες άνω του –1% και ο γερμανικός DAX βρέθηκε αρκετά κάτω από τις 6.000 μονάδες σημειώνοντας απώλειες –2%. Οι αμερικανικοί δείκτες διαπραγματεύονται με απώλειες –1,7% καθώς τα νέα από την αγορά κατοικιών κάθε άλλο παρά ενθαρυντικά ήταν επιδεινόνωντας το υπάρχον βαρύ κλίμα.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1544 μονάδες με απώλειες –3,42% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 753 μονάδες –3,39%. Ο συνολικός όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε μετά από μέρες τα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα άγγιξε τα 106 εκατ. ευρώ.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ αφού βρέθηκε στο 1,2620 κατάφερε να διασπάσει ανοδικά το 1,27 σε σχέση με το δολάριο.

Στα ίχνη του… Οδυσσέα στην Ιθάκη

Στα ίχνη του… Οδυσσέα στην Ιθάκη

www.antinews.gr

Σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών εκτιμούν ότι βρίσκονται δύο Έλληνες αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που τα τελευταία 16 χρόνια ανασκάπτουν την περιοχή Αγ. Αθανάσιος στην Ιθάκη.

«Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, και με κάθε επιστημονική επιφύλαξη, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο Ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, το μόνο από τα Ανάκτορα των Ομηρικών Επών, που δεν έχει ανακαλυφθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τη συζυγό του, Λίτσα Κοντορλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσίασαν στις 20 Αυγούστου την επιστημονική τους ανακάλυψη.

Πρόκειται για ένα μέγαρο τριών επιπέδων με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στον βράχο και μέσα σε αυτό υπολείμματα μυκηναϊκής κεραμικής. Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα είναι μια κρήνη, που τοποθετείται στον 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας. Αντίστοιχες κρήνες ήρθαν στο φως στην Ακρόπολη των Μυκηνών και την Τίρυνθα.

«Πιστεύουμε ότι με τα ευρήματα, που έχουμε, τεκμηριώνουμε με επιστημονικό τρόπο την παράδοση, που αναφέρεται από τον Όμηρο και οι περιγραφές που γίνονται ταιριάζουν, παρά τις καταστροφές που έχουν υποστεί, γιατί πρώτον, η περιοχή κατοικήθηκε και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία και δευτερευόντως επειδή ο χώρος ήταν άφρακτος με αποτέλεσμα περίεργοι περιπατητές να εισβάλλουν σε αυτόν καθημερινά».

Ο κ. Παπαδόπουλος ζητεί την φροντίδα της Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να συνεχισθεί η ανασκαφή, αλλά να γίνει και η περίφραξη του χώρου.

Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, τον Νοέμβριο του 2006, ήρθε στο φώς ένα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη. Επρόκειτο για πινακίδα, στην οποία γίνεται αναφορά σε ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας. Το εύρημα παρουσιάστηκε σε γερμανικό έγκριτο αρχαιολογικό έντυπο (ΚΑDMOS). Πρόκειται για την απεικόνιση πλοίου με τον Οδυσσέα, δεμένο στο κατάρτι, και τερατόμορφα σχέδια, μια τρίαινα και σημάδια γραφής Γραμμικής Α. Την επιστημονική δημοσίευση συνυπογράφουν δύο Έλληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό Τζ. Οουενς.

Η περιοχή Αγ. Αθανασίου, στην οποία γίνονται ανασκαφές είναι έκτασης 25 στρεμμάτων και είναι απαλλοτριωμένη με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Προσφάτως, μάλιστα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιθάκης ενέκρινε για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χρηματοδότηση 115.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχισθεί η αρχαιολογική έρευνα.

Ο επί εικοσαετίας πρώην δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Αρσένης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις για την ελληνική, και όχι μόνον, αρχαιολογία, καθώς ο Οδυσσέας αποτελεί εμβληματική μορφή για την παγκόσμια κοινότητα, τα μέλη της οποίας τον γνωρίζουν από τα μαθητικά τους χρόνια».

Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού δεν διατυπώθηκε σχόλιο για το θέμα.

Επίσημη εκκίνηση από Χειμάρα


Χθες από τη Χαλκίδα ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη ο Θανάσης Χειμάρας. Ο νομάρχης Φθιώτιδας βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην Εύβοια και είχε προγραμματιοσμένες συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο, με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Αρτάκης καθώς και με τον δήμαρχο Χαλκίδας. Δείτε τα σημαντικότερα τμήματα της ομιλίας του.


Η ομιλία Χειμάρα στη Χαλκίδα



Tράπεζα αίματος στην Αλίαρτο


Στην δημιουργία τράπεζας αίματος στην Αλίαρτο προβαίνει ο νεοϊδρυθείς Περιβαλλοντικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών.Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με κινητή μονάδα που θα επισκεφθεί την πόλη,στον χώρο του συνεδριακού κέντρου,το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8/10 από 9 πμ έως 12.
Είναι μια πρωτοβουλία στα πλαίσια του εθελοντισμού που αξίζει να στηριχτεί.

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι τον κοιτάτε ρε... Ο Χάρρυ Κλυνν στη Λιβαδειά στις 30 Αυγούστου

Για μια μοναδική παράσταση με τον... εύλογο τίτλο Τι τους κοιτάτε ρε έρχεται στη Λιβαδειά ο σπουδαίος σόουμαν Χάρρυ Κλυνν. Μαζί του ο Μάρκος Λεζές και οι Μικροί Ηρωες. Στις 30 αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας.

Χορηγός Επικοινωνίας
viotia.blogspot.com
Δείτε τις λεπτομέρειες.

Υπέρ... Σβίγγου

Επιστολή υποστήριξης στον Ν. Σβίγγο αποστέλλει προς τη viotia ο κ. Στέλιος Περγαντής, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Θήβα. Δείτε.

Σε οποιοδηποτε συνδικαλιστικο οργανο ειχα την τιμη να ανηκω κατά το παρελθον - κυριως στη ομοσπονδια επαγγελματοβιοτεχνων της επαρχιας μας - ειχα την ευκαιρια να ερθω σε επαφη με ολες τις βαθμιδες της τοπικης αυτοδιοικησης , αλλα και με ολους τους βαθμους της δημοσιας διοικησης και της δικαιοσυνης .Ο μονος θεσμος που αντιληφθηκα ότι λειτουργει δινοντας σημασια στο λογο για τον οποιο υφισταται είναι ο θεσμος του δημαρχου .του αιρετου , του διαλεγμενου από εμας , από τον κοσμο .Εχοντας σε εκτιμηση από πλευρας τοπικης συνειδησης τους περισσοτερους δημαρχους της πολης μας από το 1983 - 1984 και μετα που εγω προσωπικα τους θυμαμαι μπορω να ξεχωρισω με ευκολια τον τωρινο μας δημαρχο , τον Νικο Σβιγγο.
Δεν χρησιμοποιω προσφωνησεις τυπου κ.κ. γιατι γνωριζω τον Νικο ετσι οπως ακριβως τον αναφερω .
Νικος Σβιγγος .ο γιατρος , ο αθλητης , ο δημαρχος .
Τον γνωριζω όπως και πολυς κοσμος σαν τον δημαρχο που εχει την πορτα ανοιχτη για ολο τον κοσμο . Για να ακουσει , να αφουγκραστει ένα προβλημα και να ταχθει στο πλαι σου μονο με θετικη αντιληψη και προθεση να βοηθησει τον συμπολιτη του και τον πολιτη που εχει την ευθυνη - αφου τον διαλεξαμε - να τον βοηθησει οσο μπορει .
Σημερα που η υπομονη ολων εχει φτασει στα ορια με την πιεση που ασκει πανω μας η κεντρικη εξουσια πραγματικα εχουμε αναγκη έναν εκλεγμενο αντρα να παρει θεση διπλα μας για να μας βοηθησει και όχι έναν λογιστη με το μνημονιο στο χερι να βοηθησει στην οικονομικη αφαιμαξη μας .
Για τον απλο λογο , την παλληκαρια , την εντιμοτητα και την λαικη υποσταση και όχι από τις πολυπλοκες κομματικες εισηγησεις , γκαλοπ , χρισματα και υποπτες μεθοδευσεις εγω θελω να δηλωσω ότι βρισκομαι στο πλαι του να βοηθησω από οποιαδηποτε θεση θεωρει και κρινει αυτος απαραιτητη στην πολυχρονη προσπαθεια που κανει για αυτόν τον τοπο.
ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ( ελ.επαγγελματιας στην πολη της θηβας )

Συνελήφθησαν 4 για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν 4 για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στους ΟΤΑ της Βοιωτίας

Τον αριθμό των συμβούλων που θα αποτελούν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια των καλλικράτειων Δήμων της Βοιωτίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Φυσικά, λόγω κακού σχεδιασμού εμφανίζονται κωμικά και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικά φαινόμενα όπως λόγου χάριν η αντιπροσώπευση του Δήμου Αλιάρτου με 12.300 κατοίκους από 27 συμβούλους και αντιστοίχως του Δήμου Θηβαίων με τριπλάσιο πληθυσμό αλλά μόνο με 33 συμβούλους ενώ Δήμος Χαλκιδαίων με 92.202 κατοίκους έχει 41 συμβούλους! Δηλαδή η Χαλκίδα με 7πλάσιο πληθυσμό από το Δήμο Αλιάρτου εκλέγει μόλις 50% περισσότερους συμβούλους. Φυσικά συγχαρητήρια στον Δήμο Αλιάρτου και υπόλοιπους μικρούς δήμους που επιτυγχάνουν να αντιστοιχεί ένας δημοτικός σύμβουλος ανά 450 κατοίκους έναντι ενός ανά 900 στη Θήβα και ενός στους 2200 στη Χαλκίδα. Παράλογο;
Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στους ΟΤΑ της Βοιωτίας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ω Ελικών

Ω Ελικών, π' ανέγγιχτον σ' αφήνει πάντα ο χρόνος
Κι οι Χάριτες στήνουν χορούς στα χλοερά σου πλάγια
Που νοσταλγώ σαν μέσα μου πικρά βογγάει ο πόνος
Τους ίσκιους σου μες στους δρυμούς με τ΄Απολλώνια μάγια

Οταν η σκέψι μου βαρειά μέσα στο χάος τρέχει
-Σαν ένα μαύρο σύννεφο που αγεροταξιδεύει-
Μες στον αένναο δρόμο της αναπαυμό της έχει
Της Ιπποκρήνης την πηγή που τις κορφές σου υδρεύει

Θεία λειτουργία στην Αγια-Σοφιά!

Θεία λειτουργία στην Αγια-Σοφιά!

Ασημένια η Ζωή!

Ασημένια η Ζωή!

Πήρε Κοτίτσα

Πήρε Κοτίτσα

Τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στη Βουλή

Aγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στην Aμεση Δράση στις 19:42 την Κυριακή και προειδοποίησε για έκρηξη βόμβας στη Βουλή στις 20:00 ακριβώς. Το κτήριο του Κοινοβουλίου και η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκαν και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ερευνούν το χώρο.

Kάτι κρυφό μυστήριο εστένεψε τη φύση

[...]
III
Aκόμη εβάστουνε η βροντή . . . . . .
Kι η θάλασσα, που σκίρτησε σαν το χοχλό που βράζει,
ησύχασε και έγινε όλο ησυχία και πάστρα,
σαν περιβόλι ευώδησε κι εδέχτηκε όλα τ’ άστρα·
κάτι κρυφό μυστήριο εστένεψε τη φύση
κάθε ομορφιά να στολιστεί και το θυμό ν’ αφήσει.
Δεν είν’ πνοή στον ουρανό, στη θάλασσα, φυσώντας
ούτε όσο κάνει στον ανθό η μέλισσα περνώντας,
όμως κοντά στην κορασιά, που μ’ έσφιξε κι εχάρη,
εσειόνταν τ’ ολοστρόγγυλο και λαγαρό φεγγάρι·
και ξετυλίζει ογλήγορα κάτι που εκείθε βγαίνει,
κι ομπρός μου ιδού που βρέθηκε μία φεγγαροντυμένη.
Έτρεμε το δροσάτο φως στη θεϊκιά θωριά της,
στα μάτια της τα ολόμαυρα και στα χρυσά μαλλιά της.
[...]

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τι παίζει στη Στερεά

Τη δική της εκδοχή για τη μάχη των χρισμάτων που εξελίσσεται στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των εκλογών ΟΤΑ του Νοεμβρίου δίδει η "Καθημερινή". Υπάρχουν στο ρεπορτάζ ορισμένες παραδρομές όμως παραμένει ενδιαφέρον και εν πολλοίς κατατοπιστικό για τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή και λίγο πριν την τελική ευθεία... Δείτε.
ΒΟΙΩΤΙΑ
Ιδιαίτερα ρευστό είναι το τοπίο στους δύο μεγάλους δήμους της Βοιωτίας, αφού και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δυστοκία στο να προχωρήσουν σε τελικές επιλογές.
Στο δήμο της Λιβαδειάς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορεί να βρίσκονται στην τελική κούρσα των επιλογών, όμως σε καμιά περίπτωση η επιλογή δεν δείχνει να είναι εύκολη.
Στο ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Λιβαδειάς παρουσιάζονται ως πλέον ισχυρές υποψηφιότητες αυτές του Νίκου Παπαγγελή, νυν δημάρχου Χαιρώνειας και προέδρου της τοπικής ΤΕΔΚ, αλλά και του νυν δημάρχου Λειβαδιάς Δημήτρη Τσιφή.
Ο τελευταίος έχει εκφράσει την επιθυμία να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και περιμένει τις κινήσεις της Ιπποκράτους. Η υποψηφιότητα του Νίκου Παπαγγελή εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις.
Τη δική τους μάχη, όμως, δίνουν ο πρώην αντινομάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ζιώγας, αλλά και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Παλαμίδας διεκδικώντας να ξεχωρίσουν στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος.
Στην ΝΔ εξελίσσεται μια καθοριστική μάχη διεκδίκησης μεταξύ του Αλέκου Μιτά που είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου σήμερα - και στις προηγούμενες εκλογές είχε κατεβεί στον εκλογικό στίβο ως αντάρτης της ΝΔ- του Γιάννη Καράμπελα που ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και του προέδρου του ΕΒΕ Παναγιώτη Αγνιάδη.
Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη υποψηφιότητα στην περιοχή, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μια ομάδα στελεχών που έχει αναφορές στην Κεντροαριστερά και είχε πολιτικούς δεσμούς με τον αείμνηστο δήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο, έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και με επικεφαλής τη Γιώτα Πούλου, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατάρτιση ψηφοδελτίων και συμμετοχή στις εκλογές.
Στη Θήβα η επιλογή υποψηφίων δείχνει επίσης δύσκολη υπόθεση.
Από το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το χρίσμα ο νυν δήμαρχος γιατρός Νίκος Σβίγγος έχοντας αντίπαλο στην διεκδίκηση τον δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Χαλβαντζή και τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό. Τις εξελίξεις περιμένει ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Σκούμας ο οποίος έχει σημαντική αναφορά στην ανανεωτική αριστερά, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.
Στην ΝΔ προβάλλεται η υποψηφιότητα της υποψήφιας βουλευτού Σωσώς Θεοδώρου - Μανάρα, η οποία μάλιστα φέρεται να έχει αρνηθεί, αλλά γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί.
Στο δήμο Διστόμου- Αράχωβας από την πλευρά της ΝΔ προβάλλεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ωστόσο, το χρίσμα από την πλευρά της ΝΔ και επίσημα διεκδικεί ο δήμαρχος Αράχωβας Θανάσης Πανουργιάς.
Από το ΠΑΣΟΚ η Ιπποκράτους έχει να προκρίνει μεταξύ τριών υποψηφίων. Του Γιάννη Σωτηρίου που για πολλά χρόνια υπήρξε κοινοτάρχης στην Αντίκυρα, αλλά και του γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα, Αργύρη Σφουντούρη και αυτή της Βαγγελιώς Γρανιτσιώτη.
Στον Ορχομενό έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο: Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την υποψηφιότητα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Ορχομενού του Κώστα Ξηρογιάννη και η ΝΔ έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Ορχομενού Λουκά Υπερήφανου.
Στο δήμο Τανάγρας το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του δημάρχου Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου που ήταν ο παλιός πρόεδρος στην ΤΕΔΚ, αλλά και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Τα βλέμματα στρέφονται στις κινήσεις του δημάρχου Οινοφύτων Γιώργου Θεοδωρόπουλου, που το τελευταίο διάστημα βολιδοσκοπεί τα περιθώρια συγκρότησης συνδυασμού.
Από την πλευρά της ΝΔ ο προσανατολισμός των κομματικών στελεχών είναι προς την κατεύθυνση του δημάρχου Τανάγρας Παναγιώτη Κυριάκου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το δήμο Αλιάρτου ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Βίτση που υπηρετεί ως δήμαρχος στην Αλίαρτο. Από την πλευρά της ΝΔ στον ίδιο δήμο τα βλέμματα στρέφονται προς την υποψηφιότητα του δασκάλου Γιώργου Μεγάλου, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει.
ΦΩΚΙΔΑ
Αντάρτικο ξέσπασε με την ανακοίνωση της επιλογής της ΝΔ για το δήμο Δελφών με έδρα την Άμφισσα. Η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τον νυν νομάρχη Νίκου Φουσέκη για το συγκεκριμένο δήμο και την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Δημάρχου Ιτέας Αριστείδη Παπαλάϊου, που είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
Στο ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Δελφών γίνεται μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο και στο Κώστα Μπακογιάννη που ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν στις εθνικές εκλογές. Από τις εξελίξεις δεν μένει αδιάφορος ο τέως Νομάρχης Άμφισσας Αποστόλης Καραχάλιος, ο οποίος θα ήθελε να εκφράσει τον κεντροαριστερό χώρο.
Στον ίδιο δήμο, το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωσηφίδη, που είναι γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος.
Στο δήμο Δωρίδας, η ΝΔ προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Ευπαλίου Τάσου Παγώνη ενώ διεκδικεί το χρίσμα και ο Γιάννης Λυμπέρης που ήταν διοικητής του νοσοκομείου του Αιγίου. Ζυμώσεις υπάρχουν και για την υποψηφιότητα του Δημάρχου Λιδορικίου Γιώργου Κουλούλα.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ οι προσανατολισμοί κατευθύνονται στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καπετζώνη.
Το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο δήμο έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του βιολόγου και παλιού δημοτικού συμβούλου Χρήστου Τριανταφύλλου ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ευπαλίου το 1998.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Όλες οι εξελίξεις στο νομό της Ευρυτανίας είναι προσανατολισμένες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Καρπενησίου.
Ο γιός του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη θα διεκδικήσει το Δήμο Καρπενησίου και μάλιστα στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας κ. Χρυσικός,έχουν ταχθεί στο πλευρό του στην διεκδίκηση του Δήμου.
Ο Κώστας Μπακογιάννης θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του την Κυριακή
Η μοναδική υποψηφιότητα που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι αυτή του γεωπόνου Νίκου Σερετάκη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.
Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη.
Άλλωστε, ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Καραμπάς στις διαδικασίες που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει υποψηφιότητα για αξιολόγηση τόσο στο δήμο, όσο και σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και η υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Λεωνίδα Παπαδόπουλου, ο οποίος μάλιστα δηλώνει πως «αν γίνει πρόταση δεν θα την απορρίψω».
Στο δεύτερο δήμο της Ευρυτανίας, στο δήμο Αγράφων, πιθανώς θα υπάρξει μάχη μεταξύ δύο στελεχών της ΝΔ. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης από τα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη και στο νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το δήμο σε κάθε περίπτωση. Το δήμο θέλει να διεκδικήσει και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Δημοσθένης Τσιαμάκης.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στο τραπέζι υπάρχει η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή και Υπουργού Κώστα Τσιγαρίδα, αλλά και ονόματα στελεχών που έχουν υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως αυτό του Βαγγέλη Κατσιφού παλιού δημάρχου Αγράφων.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία στη Φθιώτιδα σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του σκηνικού γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στο δήμο της Λαμίας ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Κοτρωνιάς επιχειρεί μια ανανέωση στο συνδυασμό του και έχει δεσμευτεί ότι ορισμένα από τα στελέχη που υπηρετούν στο συνδυασμό του για χρόνια και σε διάφορες θέσεις θα μείνουν από την αρχή εκτός συνδυασμού. Ο κ. Κοτρωνιάς έχει ήδη κλείσει συνεργασία με τον ΛΑΟΣ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ψηφοδέλτιό του θα συμμετέχουν οι κ.κ. Σαγιάς και Τζιόπας που είναι και πρόταση της ΝΕ από τον ΛΑΟΣ.
Στο ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο βρίσκεται όμως η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Σπύρου Σουρτζή αφού δίπλα της βρίσκονται στελέχη από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει για τη Λαμία την υποψηφιότητα του Κώστα Μπασδέκη ενώ προεκλογική πορεία έχει χαράξει και η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» που ενισχύεται από τους Οικολόγους Πράσινους.
Στον Δήμο Μώλου-Αγ. Κων/νου το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ έχει δοθεί στον Βαγγέλη Τετριμίδα. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι που είχαν μπει στην κούρσα διεκδίκησης της επιλογής από το ΠΑΣΟΚ και απερρίφθησαν οι κ.κ. Κώστας Παταριάς και Δημήτρης Φαφούτης, εκτός από το ότι διευρύνουν τις επαφές τους δημιουργώντας ένα κοινό σχήμα, αναμένεται να ανακοινώσουν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.
Στην ΝΔ έχουν πέσει στο τραπέζι αρκετά ονόματα.
Οι κομματικές επιτροπές της ΝΔ έχουν απορρίψει την πιθανότητα στήριξης της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Καμένων Βούρλων Μάκη Αντωνίου και ανέλαβαν την ευθύνη για μια εκ νέου συνάντηση με τον Δημήτρη Αρκιτσαίο πρώην αντινομάρχη, αλλά και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, που όμως στο πρόσφατο παρελθόν είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.
Το τελευταίο διάστημα εντείνει τις προσπάθειές του στο χώρο της κεντροδεξιάς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Βουρβουλάκης.
Στο δήμο Στυλίδας συγκεχυμένα παραμένουν τα πράγματα και στα δύο μεγάλα κόμματα.
Στο ΠΑΣΟΚ δίνεται μάχη ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες της νυν δημάρχου Στυλίδας Αλέκας Σχορτσιανίτη και του παλιού κοινοτάρχη Ράχεων Νίκου Παπαδή που έχει ανακοινώσει την κάθοδό του. Κανείς από τους δύο δεν έχει μπει στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ με την υποβολή αιτήματος, ωστόσο και οι δύο απευθύνονται στον κεντροαριστερό χώρο προβάλλοντας ανεξάρτητες υποψηφιότητες.
Ήδη το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Χρήστου Οικονόμου.
Στην ΝΔ, ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕάρχης αλλά και συνεργάτης για πολλά χρόνια του Θανάση Γιαννόπουλου, Δημήτρης Κατσικονούρης διεκδικεί το κομματικό χρίσμα, προαναγγέλλοντας οπωσδήποτε την κάθοδό του στις εκλογές, είτε πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ, είτε όχι.
Τέλος κινητικότητα συνεχίζει να εμφανίζει η υποψηφιότητα του γνωστού ηθοποιού Αποστόλη Γκλέτσου.
Ωστόσο δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί το χρίσμα από τη ΝΔ και ο δήμαρχος Εχιναίων Μιχάλης Κορμάζος.
Στο δήμο Δομοκού, μετά την άρνηση του νυν δημάρχου Δημ. Τσόγκα να κατέλθει υποψήφιος, έχει ξεκινήσει αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη που και στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι βολιδοσκοπήθηκαν, αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή. Παραμένει η υποψηφιότητα του δημάρχου Θεσσαλιώτιδος Δημήτρη Τζιαχρήστα. Ο ίδιος αρνείται το χρίσμα από τη ΝΔ, επιμένοντας σε μια πολυσυλλεκτική ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αφού έχει προσεγγίσει και περιφερειακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτο του πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Στέλιου Σύρρου.
Ήδη το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητα του Θανάση Καϊδατζή.
Στο δήμο Λοκρών,στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή έχει στραμμένο το βλέμμα το ΠΑΣΟΚ.
Οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι του Δημήτρη Μαμάνδρα που είναι παλιός δήμαρχος και νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αταλάντης, του νυν δημάρχου Αταλάντης Γιώργου Σκαμπερδόπουλου, του πρώην προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Νίκου Λιόλιου, του καθηγητή Θαν. Καράλη και του υπαλλήλου του ΕΣΥ Κώστα Τσέρτου.
Στη ΝΔ επικρατεί ένα κλίμα ρευστότητας.
Η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Στάθη Αγγελούση παραμένει ενεργή, ωστόσο όμως υπάρχουν και άλλες κινήσεις από τη βάση της ΝΔ.
Οι προσπάθειες που έγιναν για να πείσουν τον επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημ. συμβούλιο Αταλάντης Γιώργο Τσούρτο να ηγηθεί συνδυασμού δεν έχουν αποδώσει, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολοβός.
Σε συνδυασμό προχωρά όμως και ο πρώην δήμαρχος Δαφνουσίων Κώστας Πάσσας με στελέχη της ΝΔ της ευρύτερης περιοχής και δηλώνει αποφασισμένος να προωθήσει την υποψηφιότητά του.
Τις προθέσεις τους για πιθανή υποψηφιότητά τους εχουν καταθέσει ο Σταμάτης Δάρρας και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπρεκουλάκης.
Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του Γιώργου Ρούσση.
Στη Δυτική Φθιώτιδα το κλίμα παραμένει επίσης ρευστό.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού είναι ταυτισμένο με την υποψηφιότητα του υπαλλήλου του ΟΤΕ Θύμιου Παπαευθυμίου, που είναι και επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σπερχειάδας.
Μαζί του βρίσκονται στελέχη από την ευρύτερη περιοχή που έχουν υπηρετήσει στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθειά του στο δήμο Μακρακώμης.
Ομάδα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν κοντά στον νυν δήμαρχο Μακρακώμης Κώστα Κρητικό παραμένει συμπαγής και τον στηρίζει για κάθοδο στις εκλογές.
Στην ΝΔ υπάρχει κινητικότητα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του κεντροδεξιού χώρου ενισχύει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Σπερχειάδας Νίκου Τζιβελέκα, που δεν δείχνει να επιθυμεί το χρίσμα της Ρηγίλλης, θέλοντας να διαμορφώσει έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό.
Ήδη, όμως, έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του τραπεζικού Κώστα Λάγιου, που διατηρεί επαφές με την Ρηγίλλης διεκδικώντας χρίσμα από τη ΝΔ.
Στην περιοχή καταγράφεται και μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, η οποία έχει διακηρύξει κάθοδο στις εκλογές και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον υποψήφιό του.
Στο δήμο Αμφίκλειας-Τιθορέας έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του παλιού δημάρχου Ελάτειας Γιώργου Γώγου, που με επιστολή του σε όλα τα κόμματα ζητά την στήριξή τους.
Το ΚΚΕ έδωσε το χρίσμα στο Νίκο Κεφάλα, ενώ ο γιατρός Θόδωρος Ντούρος που ήταν και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμφίκλειας ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά τοπικά στελέχη του προβάλλουν την υποψηφιότητα του Δασολόγου Γιάννη Γρίβα, που συγχρόνως είναι συγγενικό πρόσωπο του τέως Πρωθυπουργού.
Την υποψηφιότητά του έχει διακηρύξει και ο νυν δήμαρχος Τιθορέας Νίκος Καράφλας, περιμένοντας στήριξη από ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Όλοι οι υποψήφιοι όμως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μέσα στην πόλη της Αμφίκλειας. Η ένταση που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα για την έδρα του δήμου ανάμεσα σε Αμφίκλεια και Τιθορέα έχει διαμορφώσει κλίμα αποχής. Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν αυτοδεσμευτεί να μην κατέλθουν στις εκλογές. Τα τελευταία 24ωρα όμως υπήρξαν κινήσεις και από το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Τσιτσιπή αλλά και από τον αρχηγό της μειοψηφίας Λουκά Σκλαβούνο που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιοι. Κομματικά στελέχη της ΝΔ ζήτησαν από τον κ. Σκλαβούνο να ηγηθεί μιας προσπάθειας και στους τρεις δήμους.
Ο δήμαρχος Γιάννης Τσιτσιπής δέχτηκε προτάσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος χωρίς όμως να είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.
Παράλληλα στο προσκήνιο έρχεται η υποψηφιότητα του στρατιωτικού Γιώργου Κολοφούση που ενισχύεται από επώνυμα στελέχη της ΝΔ.
ΕΥΒΟΙΑ
Την απόφαση της Ιπποκράτους περιμένουν οι δύο υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, ενώ συγχρόνως κάνουν και τις δικές τους κινήσεις.
Από τις διαβουλεύσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα οι υποψηφιότητες του Δημήτρη Αναγνωστάκη και Χρήστου Παγώνη είναι οι επικρατέστερες.
Ο τελευταίος έχει δηλώσει δημόσια ότι κατέρχεται στις εκλογές και περιμένει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.
Παρόμοιο είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται και στην ΝΔ.
Ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης διεκδικεί το χρίσμα, έχοντας απέναντί του ισχυρές ενστάσεις από μια ομάδα του συνδυασμού του, που έχει αυτονομηθεί και η οποία έχει προσανατολιστεί στην υποψηφιότητα του πρώην διοικητή του ΟΓΑ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.
Στην πόλη της Χαλκίδας, το ΚΚΕ έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Σταματούκου, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν την υποψηφιότητα του γιατρού Γιώργου Βλαχογιώργου που υπηρετεί και ως νομαρχιακός σύμβουλος.
Στις ανεξάρτητες υποψηφιότητες είναι και εκείνη του ΠΑΣΟΚογενούς Σάκη Κουκουβίνου, ο οποίος απευθύνεται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ένα κομμάτι του ΣΥΝ, πιστεύοντας ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα συσπειρώσει στο συνδυασμό του.
Τέλος, την δική τους κίνηση οργανώνουν στελέχη που πρόσκεινται στους Οικολόγους Πράσινους και διαμορφώνουν τις συνθήκες δημιουργίας μιας κίνησης ενεργών πολιτών, με εκλογική παρουσία στις εκλογές για το Δήμο Χαλκιδέων.
Στο δήμο Διρφίων-Μεσσαπίων (Ψαχνά) σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ προβάλλεται η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Διρφίων Γιάννη Μπουροδήμου, ενώ την ίδια στιγμή η Ιπποκράτους προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις υποψηφιότητες που έχουν προβληθεί και από τον πρώην αντινομάρχη Θανάση Καλαβρή, αλλά και από τον Γιώργο Ψαθά και τον Νίκο Χασάνδρα.
Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ προκρίνει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουροδήμου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια θεωρούν ως αναπόφευκτο το αντάρτικο από τον Αθ. Καλαβρή που θα συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με τον Σπύρο Ραπτάκη, ενώ δεν αποκλείουν να εκδηλωθεί και καινούργια κίνηση με αναφορά στον κεντροαριστερό χώρο από τους Γιώργο Ψαθά, Νίκο Χασάνδρα και Γιάννη Τζαφέρο που μέχρι σήμερα μετέχουν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.
Στη ΝΔ, μάχη δίνεται ανάμεσα στον Αντώνη Μπαζιώτη που δείχνει να στηρίζει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και τον Γιάννη Κεραμιδά πρώην διευθυντή του γραφείου του κ. Λιάσκου.
Στην Ερέτρια το ΠΑΣΟΚ έχει να επιλέξει ανάμεσα στις υποψηφιότητες του Κ. Μπαραμπούτη και της δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλιμπατέ.
Σε ό,τι αφορά στην ΝΔ υπάρχει κόντρα στο συγκεκριμένο δήμο μεταξύ του δημάρχου Αμαρύνθου Παναγιώτη Μιχαήλ και του Γιάννη Μανούσου, αφού ο τελευταίος παρουσιάζει ισχυρές προσβάσεις στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ διεκδικώντας το χρίσμα.
Στο δήμο της βόρειας Εύβοιας, δηλαδή το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, το ΠΑΣΟΚ έχει να επιλέξει από μια τετράδα υποψηφίων. Διεκδικούν το χρίσμα οι Ευαγ. Ευαγγελόπουλος και Ι. Καπόλος, ενώ στην κούρσα παραμένουν οι Ηλ. Πέτσης και Δ. Σπανός.
Από την πλευρά της ΝΔ προβάλλεται η υποψηφιότητα του δημάρχου Αρτεμισίου Ζάχου Χριστοφή, ενώ πονοκέφαλος και για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την ΝΔ είναι η υποψηφιότητα των πρώην υπουργού Βασίλη Κεδίκογλου, που ήδη έχει ανακοινώσει την κάθοδό του και συσπειρώνει δίπλα αυτοδιοικητικά στελέχη από όλους τους χώρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ και μόνο από το γεγονός ότι είναι πατέρας του νυν «γαλάζιου» βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα με πολύ μεγάλο προβληματισμό και μάλιστα υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις από το κομματικό επιτελείο της Χαλκίδας.
Για τον δήμο Καρύστου μπορεί το ΠΑΣΟΚ ακόμη να μην έχει καταλήξει, όμως η υποψηφιότητα του Λευτέρη Ραβιόλου δείχνει να προχωρά ανεξάρτητα από το αν θα πάρει ή όχι χρίσμα.
Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τις κάλπες, ενώ στο τραπέζι παραμένουν τα ονόματα του μαθηματικού Γιώργου Κακάτσου και συγχρόνως έχει εκδηλωθεί κίνηση που απευθύνεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από τη νυν δήμαρχο των Στύρων Σοφία Μούτσου.
Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ για τον συγκεκριμένο δήμο προσανατολίζονται στον Γιάννη Μανώλη που είναι δήμαρχος στο Μαρμάρι.
Μεγάλη μάχη στο νομό της Εύβοιας, δίνεται στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου, όπου σε ό,τι αφορά το πράσινο στρατόπεδο υπάρχει μια μεγάλη προσφορά από υποψηφίους.
Τις τελικές επιλογές περιμένουν από την Ιπποκράτους ο δήμαρχος Κονιστρών Δ. Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Αυλώνας Δημ. Κατσούλης, η δήμαρχος Ταμυνέων Αικατερίνη Καράπα, όπως επίσης ο μηχανικός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή με θητεία σε διάφορα περιφερειακά όργανα, Γιάννης Σιαγιάννης, αλλά και ο σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ Δ. Μπαϊρακτάρης.
Ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό στην περιοχή δημιουργεί ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, που απευθύνεται στην κεντροαριστερά, κρατώντας, όμως, επαφή με στελέχη που έχουν μπει στη διαδικασία διαβουλεύσεων και αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι αφορά στην ΝΔ υπάρχουν αρκετά ονόματα τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι, αλλά ο προσανατολισμός φαίνεται να είναι προς την πλευρά του κ. Κούκη.
Ανοιχτό είναι το τοπίο για τον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης, όπου υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Κυρέως Πρόδρομου Ενωτιάδη που έχει ζητήσει τη στήριξη της Ιπποκράτους και του δημάρχου Νηλέως Γιάννη Περήφανου.
Σε κάθε περίπτωση και οι δύο πλευρές δηλώνουν ετοιμότητα να προχωρήσουν ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.
Στο πλευρό του Γιάννη Περήφανου που έχει υπηρετήσει ως πρώην πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΚΑ βρίσκεται και ο δήμαρχος Ελιμνύων Κώστας Μάρκου.
Στην περιοχή προβάλλεται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Τριάντη, που απευθύνεται στον κεντροαριστερό χώρο και ο οποίος αναμένει τις εξελίξεις από το ΠΑΣΟΚ για να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις του.
Τέλος, αναμένεται η υποψηφιότητα από την πλευρά του ΚΚΕ στο πρόσωπο του αγροσυνδικαλιστή Στάθη Λιαγκάκη.

Υμνος των Αιώνων

Mητέρα μας πολύπαθη, ω αθάνατη,
δεν είναι μόνο σου στολίδι οι Παρθενώνες·
του συντριμμού σου τα σπαθιά στα κάμανε
φυλαχτά και στεφάνια σου οι αιώνες.

Kαι οι πέτρες που τις έστησε στο χώμα σου
το νικηφόρο χέρι του Pωμαίου,
κ' η σταυροθόλωτη εκκλησιά από το Bυζάντιο,
στον τόπο του πολύστυλου ναού του αρχαίου,

Kι αυτό το κάστρο που μουγγρίζει μέσα του
της Bενετιάς ακόμη το λιοντάρι,
κι ο μιναρές που στέκει, της ολόμαυρης
και της πικρότατης σκλαβιάς απομεινάρι,

Kαι του Σλάβου το διάβα αντιλαλούμενο
στ' όνομα που μας έρχεται στο στόμα
-με το γάλα της μάννας που βυζάξαμε-
σαν ξένη ανθοβολιά στο ντόπιο χώμα,

Όλα ένα νύφης φόρεμα σου υφαίνουνε,
σου πρέπουνε, ω βασίλισσα, σα στέμμα,
στην ομορφάδα σου ομορφιά απιθώσανε
κ' είναι σα σπλάχνα απ' το δικό σου το αίμα.

Ω τίμια φυλαχτά, στολίδια αταίριαστα,
ω διαβατάρικα, από σας πλάθετ' αιώνια,
κόσμος από παλιά κοσμοσυντρίμματα,
η νέα τρανή Πατρίδα η παναρμόνια!

Ισχυρές πιέσεις στο ΧΑ

Πίεση για ακόμη μια μέρα στην εγχώρια αγορά με το βλέμα στραμμένο στα ξένα χρηματιστήρια όπου και εκεί οι αγοραστές απουσιάζουν . Το ξεκίνημα του γερμανικού δείκτη ήταν σε θετικό επίπεδο όμως γρήγορα το κλίμα αντιστράφηκε με αποτέλεσμα να σημειώσει απώλειες άνω του –1% στο 1,20%. Αφορμή για την πτώση του ευρώ και στην αγορά συναλλάγματος ήταν η εκτίμηση ότι η γαλλική οικονομία θα τρέξει με ανάπτυξη 2% έναντι του 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η πτώση σε αγορές και νομισμα δεν άφησαν αλώβητη την δική μας αγορά η οποία δεν αντέδρασε σε καμία αντίσταση.
Η Bank of America έδωσε υψηλότερες τιμές στόχους για τις Ελληνικές τράπεζες όμως η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την επιλογή των συμβούλων αποκρατικοποίησης κάτι που ίσως να αποτελέσει τον καταλύτη για ένα ουσιαστικό rebound στο γενικό δείκτη.
Η αγορά έκλεισε με απώλειες –3,53% με συνολικό όγκο συναλλαγών 81 εκ ευρώ στις 1589 μονάδες χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 1600 μονάδων .
Στις ξένες αγορές πτωτική είναι η εικόνα με τους αγοραστές να απέχουν και σήμερα. Μετά από απώλειες άνω του 1% για Αμερική και Ευρώπη , οι πωλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα με απώλειες –1,13% για τον DAX και –0,74% για τον S&P και –0,90% για τον DOW. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,2675 , χάνοντας έδαφος έναντι του δολαρίου.

O Γιάννης Ιωαννίδης στη Στερεά

Ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο σύνδεσμος που ορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά μεταξύ της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και της ΝΔ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Οι 12 συνολικά βουλευτές/σύνδεσμοι είναι οι εξής (δεν ορίστηκε σύνδεσμος για την περιφέρεια της Αττικής).

1. Περιφέρεια Ηπείρου: Σταύρος Καλαφάτης 2. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Συμεών Κεδίκογλου 3. Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρήστος Ζώης 4. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος: Γιάννης Ιωαννίδης 5. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευριπίδης Στυλιανίδης

6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Γιώργος Κασαπίδης 7. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κωνσταντίνος Τσιάρας 8. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αναστάσιος Νεράντζης 9. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης 10. Περιφέρεια Κρήτης: Γιάννης Βρούτσης 11. Περιφέρεια Θεσσαλίας: Τζίμας Μαργαρίτης 12. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας

Μεγάλη πυρκαγιά στον Θεολόγο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στον Θεολόγο της Φθιώτιδας.Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.

Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει, στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, από το δημαρχείο του Προυσσού στην Ευρυτανία την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου.
Η επιλογή της μέρας, αλλά και ο χρόνος της ανακοίνωσης, έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους Ευρυτάνες, αφού η ανακοίνωση θα γίνει λίγο μετά τον Μεγάλο Εσπερινό για την γιορτή του Μοναστηριού της Παναγίας Προυσιώτισσας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της ανακοίνωσης θα έχει δίπλα του τόσο τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και το νομάρχη Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργο που θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα που υποστηρίζεται από τη ΝΔ ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος αποφεύγει να κάνει γνωστές τις προθέσεις του και όπως έχει πει: «θα μιλήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλή με την έναρξη του τρίτου τμήματος στο οποίο συμμετέχει».
Ωστόσο, την Κυριακή παραμένει άγνωστο αν θα βρεθεί στον Προυσσό της Ευρυτανίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη.
Ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννόπουλος βρίσκεται στο χωριό του στο Περίβλεπτο της Δυτικής Φθιώτιδας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Εκλεισε στη Λιβαδειά ο Πόποβιτς

Όπως είχε γράψει προ καιρού η viotia o Λεβαδειακός ολοκλήρωσε σήμερα την μετεγγραφή του Κροάτη επιθετικού Ζντράβκο Πόποβιτς. Δείτε την επίσημη ανακοίνωση.

"Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ήρθε σήμερα σε συμφωνία με την ΠΑΕ Ατρόμητος για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Zdravko Popovic. Ο Κροάτης επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στη Χαιρώνεια, στις 18:30".

Στη Λαμία ο Δημήτρης Γκαράς

Στη Λαμία ο Δημήτρης Γκαράς

Από τη Χαλκίδα ο Χειμάρας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 19-08-2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, θα ανακοινώσει από τη Χαλκίδα τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Η ανακοίνωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20.00 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» της Χαλκίδας, θα είναι ανοικτή σε φορείς και πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την παρουσία του στην Εύβοια ο κ. Χειμάρας θα έχει, παράλληλα, την ευκαιρία να συναντηθεί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κκ. Χρυσόστομο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης στις 11.00 π.μ.
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Α. Πρατσόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αρτάκης.
Στις 12.30 ο Νομάρχης Φθιώτιδας θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη στο Δημαρχείο της Ευβοϊκής Πρωτεύουσας.

Πτώση στο ΧΑ

Εύσημα από την Kομισιόν αλλά και ανοιχτά ενδεχόμενα για νέα μέτρα στον ασφαλιστικό τομέα εν όψει της έγκρισης της δεύτερης δόσης του δανείου της Ελλάδας. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών αλλά και η υψηλή μεταβλητότητα στους ευρωπαϊκούς δείκτες δημιουργούν εύφορο έδαφος για διακυμάνσεις στον γενικό δείκτη και εναλλαγές προσήμου. Το άνοιγμα του γενικού δείκτη τιμών ήταν σε θετικό επίπεδο όμως η πτωτική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δημιούργησε πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και εν συνεχεία και στην δική μας. Μια ανακοίνωση από την Budesbank για ανάπτυξη 3% της γερμανικής οικονομίας αντέστρεψε το κακό κλίμα και έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή στα κέρδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά τις 15:30 ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας από την Αμερική , αυξημένες παρά τον περιορισμό που ανέμεναν οι αναλυτές και σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης Filadelphia οδήγησε σε νέες επιθετικές πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό της ημέρας στις 1647 μονάδες με απώλειες –1% και συνολικό όγκο συναλλαγών 52 εκατομ., ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 803 μονάδες –1,33%. Μένει να δούμε στην αυριανή συνεδρίαση αν η στήριξη των 1640 μονάδων μπορεί να κρατήσει.
Στην Αμερική οι βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται με απώλειες άνω του 1% ενώ ο Dax διαπραγματεύεται με απώλειες -1,80%. Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου ανακτώντας τις πρωινές απώλειες και διαπραγματεύεται στο 1,2879.

Με Βασίλη Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής η ΝΔ

Ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής.
Στην υποψηφιότητα αυτή κατέληξε η Ρηγίλλης μετά από έρευνες που είχε κάνει και θεωρεί ότι ο κ. Κικίλιας μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια.
Ο κ. Κικίλιας είναι γιατρός στο επάγγελμα, πρώην μπασκετμπολίστας, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη στις προηγούμενες εκλογές και τώρα είναι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα θέματα αθλητισμού στον δήμο Αθηναίων.
ΑΝΑ

Der Spiegel: Σε σπιράλ θανάτου η Ελλάδα

«Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου» αναφέρει άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, επικαλούμενο τις εντάσεις στη χώρα την ώρα που τα μέτρα λιτότητας… εκπυρσοκροτούν. «Τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα διόρθωναν τα προβλήματα της Ελλάδας, λαβώνουν την εγχώρια οικονομία. Τα καταστήματα κλείνουν, τα φορολογικά έσοδα υποχωρούν και το ποσοστό ανεργίας έχει αναρριχηθεί στο ασύλληπτο 70% σε ορισμένες περιοχές. Οι απογοητευμένοι εργαζόμενοι απειλούν με νέες απεργίες», αναφέρει το δημοσίευμα. Τα δυσμενή προγνωστικά γίνονται παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά –το σχεδόν απίστευτο- 39,7% αλλά και σε περιορισμό των κυβερνητικών δαπανών κατά 10%, ποσοστό που υπερβαίνει τις απαιτήσεις των Ε.Ε. και ΔΝΤ, σημειώνει η Der Spiegel. «Το πρόβλημα είναι ότι στο μεταξύ, τα μέτρα της κυβέρνησης επηρέασαν κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας. Η αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται, η κατανάλωση κάνει βουτιά, ενώ χρεοκοπίες και άνεργοι βρίσκονται σε αυξητική τροχιά. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 1,5% στο β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα φορολογικά έσοδα, που χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, υποχωρούν. Ένα μίγμα φόβου, απελπισίας και οργής επωάζεται στην ελληνική κοινωνία».

http://www.capital.gr/

Ενοπλη ληστεία στην Οινόη

Ενοπλη ληστεία στην Οινόη

«Προμηθέας Δεσμώτης» ο Φραγκούλης στους Δελφούς

«Προμηθέας Δεσμώτης» ο Φραγκούλης στους Δελφούς

O έπαινος του Δήμου και των Σοφιστών

Η Σατραπεία

Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος
για τα ωραία και μεγάλα έργα
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα
ενθάρρυνσι κ' επιτυχία να σε αρνείται·
να σ' εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,
και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.
Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις
(η μέρα που αφέθηκες κ' ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες, και τέτοια.
Και συ τα δέχεσαι με απελπισία
αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι' άλλα κλαίει·
τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,
τα δύσκολα και τ' ανεκτίμητα Εύγε·
την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους.
Αυτά πού θα στα δώσει ο Αρταξέρξης,
αυτά πού θα τα βρείς στη σατραπεία·
και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις.

Επιστολή στην Κατσέλη από Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θήβας

Επιστολή στην Κατσέλη από Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θήβας

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής στο Στείρι και 40 φωτογραφίες


Την Τετάρτη 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στο Στείρι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης" προς τιμήν του Νικολάου του Αποδημητή, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Αγιος από την Καθολική Εκκλησία, είναι πολιούχος της ιταλικής πόλης Trani και είχε γεννηθεί στο Στείρι.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου ενώπιον πολυπληθούς κοινού άνοιξαν με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου "Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στεριώτης" Αθανασίου Βέλλιου και με την παρουσίαση της διαδρομής του από την αντιπρόεδρο κ. Δήμητρα Πρέντζα-Συργιάννη.

Ακολούθησε προβολή βίντεο με τίτλο "San Nicola Il Pellegrino Lo Stiriota: Στο Χθες και Στο Σήμερα".
Διαφωτιστική υπήρξε η ομιλία με θέμα: "Ο Βίος και η Πολιτεία του Νικολάου του Αποδομητού, Ιστορική και Αρχαιολογική Ανάλυση", του ιστορικού και αρχαιολόγου κ. Ιωάννη Κασέν-Συράκου που ανέπτυξε όλες τις πτυχές και τις διαστάσεις της ενδιαφέρουσας βιογραφίας του Αγίου Νικολάου.
Ενα ακόμη βίντεο στη συνέχεια της βραδιάς προέβαλε την φιλανθρωπική δράση της Ορθόδοξης Επισκοπής της Μαδαγασκάρης στα παίσια της προπάθειας του Συλλόγου να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του αφρικανικού νησιού.

Με έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα συνεχίστηκε η βραδιά από τους καλλιτέχνες Μιχάλη Κλεάνθη και Νίκο Καραδημητρίου, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό, μικρούς και μεγάλους.
Η εκδήλωση ήταν άψογα οργανωμένη, με ποικιλία θεμάτων και κεντρική θεματική. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος ήταν η εδραίωση και εμβάθυνση του θρησκευτικού συναισθήματος μεά από την παρουσίαση της διαδρομής και της μαρτυρίας του Αγίου Νικολάου στη βάση των ιστορικών πηγών, των διηγήσεων και των βίων που αναφέρονται στον Στειριώτη Αγιο.
Πρόθεση του Συλλόγου "Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης" είναι, στο βαθμό που η ιστορική έρευνα αποδείξει την ορθόδοξη πίστη του Αγίου Νικολάου του Αποδημητή, να θέσει αυτή την παράμετρο υπ' όψιν της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας με στόχο την κατάταξη του Στειριώτη μάρτυρα και στο ορθόδοξο αγιολόγιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου που οι κάτοικοι του Στειρίου και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τα γεγονότα από την ιδιόμορφη περίπτωση μαρτυρίας και αγιοποίησης του Νικολάου, συστηματικά και ιστορικά τεκμηριωμένα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου "Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης" αποτελείται από τους Αθανάσιο Βέλλιο, Δήμητρα Πρέντζα-Συργιάννη, Ευσταθία Λύκαρη, Βασίλη Λουκά και Σπύρο Μπακούρο.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.