Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η αναγνωσιμότητα της viotia


Εξακολουθεί να σημειώνει αλλεπάλληλα ρεκόρ η αναγνωσιμότητα της viotia. Οπως βλέπετε στον πίνακα που παρατίθεται με τα στοιχεία των τελευταίων 4 μηνών (Απρίλιος-Ιούλιος 2010) περισσότερες από 3.000 επισκέψεις δέχεται καθημερινά η ηλεκτρονική εφημερίδα μας. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι, μιλούν από μόνοι τους και δεν χρειάζεται παρά να υπενθυμίσουμε όσα είχαμε ξαναγράψει:

-Η αναγνωσιμότητα δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας. Επιπλέον η λεγόμενη στη δημοσιογραφική ιδιόλεκτο "παρέμβαση" της viotia είναι εντυπωσιακή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες και οι πάσης φύσεως εξουσίες.

-Τα αποκλειστικά θέματα της viotia προκαλούν... εγκεφαλικά σε κύκλους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα ή να τα εκμεταλλευτούν υπέρ τους παρουσιάζοντας μισές αλήθειες.

-Οι συζητήσεις στη viotia με τους σχολιαστές είναι απολαυστικές και πάντοτε κόσμιες, διδακτικές και σοβαρές (εδώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους τακτικούς και τους έκτακτους σχολιαστές αλλά και εκείνους που δεν γράφουν πια).

-Η εγκυρότητα της viotia είναι το μεγάλο της όπλο ενώ η ταχύτητά της στη μετάδοση ή αναμετάδοση ειδήσεων συναγωνίζεται πολλές φορές τα αθηναϊκά portal.

-Τέλος αλλά όχι τελευταίο, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ειδήσεις, τα επιλεγμένα τραγούδια, τα ιστορικά θέματα, οι προσέγμενες αναδημοσιεύσεις της viotia καθώς και η γλώσσα της αναβαθμίζουν εκείνο που θα ονομάζαμε βοιωτικό Ιnternet.

-Σε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία της viotia υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια βελτίωσης. Και η viotia θα τα εξαντλήσει, συνεχίζοντας να τιμά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συνάψει με όλους εσάς που τη διαβάζετε καθημερινά. Σας ευχαριστούμε.

Επιτέλους φως στην Αγία Παρασκευή




Ένα έργο σημαντικής σπουδαιότητας για τον οδικό άξονα της Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Θήβας, είναι το έργο του ηλεκτροφωτισμού, που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εντός του οικισμού της Αγ. Παρασκευής Κορωνείας, από την είσοδο έως την έξοδο του και κατά μήκος του οδικού άξονα, όπως επίσης και στην διασταύρωση Κορώνειας-Αλαλκομενών.
Το έργο πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Κορωνείας Φωτεινής Χανδρά και έπειτα απ΄ τις προσπάθειες της για χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση που ευοδώθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», υλοποιήθηκε μέσω του Δήμου.
Ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού άξονα, αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων του οικισμού της Αγ. Παρασκευής, στην οποία είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες, λόγω της σχεδόν παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού, αφού ο δημοτικός φωτισμός που υπήρχε, δεν επαρκούσε για τις ανάγκες ενός οδικού άξονα εθνικής κυκλοφορίας.
Σήμερα ο οικισμός απέκτησε επιτέλους «νυχτερινή όψη», ύπαρξη και αναφορά και οι κάτοικοι μπορούν να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια, αφού μάλιστα πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν και δυό φανάρια σήμανσης στην είσοδο και την έξοδο του οικισμού.
Ομοίως και στην διασταύρωση Κορώνειας-Αλαλκομενών, που μέχρι σήμερα ήταν ανύπαρκτη κατά τις νυχτερινές ώρες από άποψη φωτισμού, τοποθετήθηκαν κολώνες ηλεκτροφωτισμού που εξυπηρετούν τους οδηγούς που κατευθύνονται προς τα δύο χωριά και τους προστατεύουν από ατυχήματα, που μέχρι πριν λίγο ήταν συχνότατα.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Πατσαντάρα

Την ευθύνη αλλά και την τιμή να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή του καλλικράτειου δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου αναλαμβάνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο καταγόμενος από την Αράχωβα αντιπτέραρχος ε.α. Γιάννης Λ. Πατσαντάρας.

Η ανακοίνωση/κάλεσμα του Γιάννη Πατσαντάρα απευθύνεται -όπως ο σεβασμός των θεσμών απαιτεί- κατ’ αρχάς στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας Γεώργιο Ανδρέου, στον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και στους πολίτες της Αράχωβας, του Διστόμου, της Αντίκυρας και του Στειρίου.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας γνωστοποιεί την απόφασή του να τεθεί επικεφαλής ενός ενωτικού ψηφοδελτίου κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ευχαριστώντας παράλληλα τους δημότες που τον πρότειναν ως ηγέτη αυτής της πρωτοβουλίας που αποτελεί σταθμό για την περιοχή.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας διαβεβαιώνει ρητά τους δημότες του Διστόμου, της Αντίκυρας και τους Στειρίου δεσμευόμενος για την ισοτιμία των πολιτών έναντι του νέου δήμου και θεωρεί ότι η ενωτική πρωτοβουλία των δημοτών της οποίας θα ηγηθεί αποτελεί λαμπρή ευκαιρία για την ανάδειξη των κοινών προσδοκιών των πολιτών της περιοχής ταυτόχρονα δε και ουσιαστική δυνατότητα για τον εξοστρακισμό των διχαστικών πρακτικών του παρελθόντος.
«Υπόσχομαι να θέσω την εμπειρία και όσες ικανότητες απόκτησα κατά την πολύχρονη σταδιοδρομία μου στην Ελληνική Αεροπορία, στην υπηρεσία του νέου Δήμου», αναφέρει ο Γιάννης Πατσαντάρας και προσδιορίζει τον δικό του κομβικό ρόλο στην ενωτική προσπάθεια ως εκείνον του συνεκτικού παράγοντα και του καταλύτη της ομόνοιας, ως εκείνον που αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό θα υπηρετήσει ένα νέο όραμα μακριά από στερεότυπα και κομματικά στεγανά.

Η πρόκληση που η ριζική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» αντιπροσωπεύει για την τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία από τον Γιάννη Πατσαντάρα που επισημαίνει ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα για τη διοικητική ανασυγκρότηση, την αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία των δήμων αλλά και προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν στη βάση της ισοτιμίας και της εντατικής δουλειάς προς το κοινό συμφέρον.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του στόχου διαδραματίζει η επιλογή των πολιτών που θα συγκροτήσουν το νέο ψηφοδέλτιο και ο Γιάννης Πατσαντάρας καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά για τη συνδιαμόρφωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός «Δήμου-Πρότυπο» και θα συμβάλουν στην προκοπή και την ευημερία του Δήμου και καθενός δημότη ξεχωριστά.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιάννη Πατσαντάρα -όπως είναι φανερό- αίρεται πάνω από τα κόμματα, τις πολιτικές γραμμές και τις παρατάξεις προτάσσοντας το συμφέρον των δημοτών. Περιλαμβάνει υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους καθώς όπως ο ίδιος ο αντιπτέραρχος ε.α. αναφέρει: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι συνθήκες επιτάσσουν ευρείες συνεργασίες, συγκλίσεις δυνάμεων και σύμπραξη για την επιτυχία αυτού του σκοπού».

Δείτε ολόκληρη την επίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Πατσαντάρα

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Πατσαντάρα

Εκθεση Φαγιούμ στο Art Cafe Αστραδενή

Από τις αρχές Ιουλίου το Art Café Αστραδενή φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα έκθεση Φαγιούμ της Αγγέλας Καρατράντου σ’ ένα ανάλογα διαμορφωμένο σκηνικό. Δείτε λεπτομέρειες και φωτογραφίες.

Εκθεση Φαγιούμ στο Art Cafe Αστραδενή

Ο Μπάμπης Γκολές στο Δίστομο το Σάββατο

Την τελευταία μέρα του Ιουλίου -μεθαύριο Σάββατο- θα εμφανιστεί στο Δίστομο ο Μπάμπης Γκολές στο εξοχικό κέντρο του Κακούργου. Εκτός από τη υπόσχεση για μια φοβερή ρεμπέτικη βραδιά ασφαλώς η εκδήλωση προσφέρεται και για πολιτική ζύμωση καθώς στον δήμο της περιοχής και με αφορμή τα χρίσματα και γενικά τις τοπικές εκλογές γίνεται στην κυριολεξία ο χαμός.

Ο Μπάμπης Τσέρτος στην Αγία Παρασκευή και 22 φωτογραφίες

Κυριακή βράδυ, 25 Ιουλίου και ο Μορφωτικός Σύλλογος της Αγ. Παρασκευής «Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ», φιλοξενούσε σε μουσική εκδήλωση τον Μπάμπη Τσέρτο, την Ειρήνη Τυμπάκη και την 8μελή ορχήστρα του.
Αν και οι τοπικές μπόρες δεν έλειψαν, ευτυχώς για όλους μας η βραδυά στην Αγ. Παρασκευή κύλησε όμορφα, χωρίς βροχερά απρόοπτα και με την πανσέληνο να συνοδεύει τους μουσικούς σκοπούς του Τσέρτου.
Η όμορφη πλατεία του χωριού ήταν κατάμεστη απ΄ τον κόσμο που παραβρέθηκε, με τα τραπεζάκια αραδιασμένα ανάμεσα στα παρτέρια και τα δένδρα, η εξέδρα στημένη στο βάθος με τα φώτα να λούζουν γλυκά τους μουσικούς και ο Τσέρτος απολαυστικός, γλυκός, πότε ρεμπέτης και πότε λαϊκός, πότε σε δημοτικούς και πότε σε ανατολίτικους ρυθμούς, μας ταξίδεψε, μας διασκέδασε και μας χάρισε μια απολαυστική βραδυά.
Ο Σύλλογος «ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ», για άλλη μια χρονιά προσπάθησε φιλότιμα (και τα κατάφερε) να προσφέρει μια πολιτιστική ψυχαγωγική εκδήλωση, με μουσικά ακούσματα άλλου είδους, να εξυπηρετήσει τον κόσμο που παραβρέθηκε με ποτά και ψητό και να ευχαριστήσει τους φίλους του Τσέρτου, που απόλαυσαν μια πραγματικά υπέροχη βραδυά. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Ημερίδα για το LEADER και 7 φωτογραφίες

Ημερίδα για τις "Νέες Επενδυτικές Ευκαρίες κατά την 4η προγραμματική περίοδο /Αξονας4/Προσέγγιση LEADER ΠΑΑ 2007-2014" για την ενημέρωση φορέων και ιδιωτών διοργάνωσε στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας η Ελικώνας-Παρνασσός Αναπτυξιακή.
Η πρώτη προκήρυξη του LEADER που θα αφορά στις αιτήσεις ιδιωτών αναμένεται να εκδοθεί εντός του Αυγούστου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ και αναφέρεται σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τουρισμό, στη βιοτεχνική μεταποίηση, στα αγροτικά προϊόντα και σε επενδύσεις βελτίωσης του πειπέδου ζωής.

Στόχος είναι η αξιοποίηση του περιβάλλοντος στη Βοιωτία -όπου υπάρχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού, η υγροβιότοποι Υλίκης και Παραλίμνης, το σημαντικό αγροτικό δυναμικό και η ιστορία του ακόμη και γεωγραφική θέση, ιδιαίτερη και κοντινή σε μεγάλους αναπτυξιακούς πόλους- και η συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο έτσι αυτό, και ανάλογα με την χωρική εξειδίκευση της κάθε μιας μικροπεριοχής του προγράμματος, οι προτεραιότητες οι οποίες τίθενται (χωρίς ιεραρχική σειρά) είναι οι εξής: Δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για εναλλακτική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τουρισμό της υπαίθρου, με γεωγραφική έμφαση στα πεδινά
Ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού της υπαίθρου στην ίδια περιοχή
Υποστήριξη της ελκυστικότητας της περιοχής μέσα από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων
Ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων μέσα από την αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση της εμπορίας τους, σε όλη την περιοχή του προγράμματος
Αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρέχει η ύπαρξη δυναμικών πόλων στην περιοχή του προγράμματος, σε όλη την περιοχή παρέμβασης και
Αναβάθμιση της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την προώθηση της διατομεακής και επιχειρηματικής συνεργασίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
Έχοντας θέσει τις παραπάνω προτεραιότητες, έχοντας περιγράψει το προφίλ και τη φυσιογνωμία της περιοχής, γνωρίζοντας την ιστορία της και τη στενή της σύνδεση με τον ιστορικό – περιηγητή Παυσανία, θέλοντας επίσης να προβάλουμε τις δυνατότητες της περιοχής ως τόπου περιήγησης και ήπιας σωματικής άσκησης σε ένα εύφορο σε παραγωγή και πλούσιο σε εναλλαγές περιβάλλον, επιλέγουμε ως κεφαλίδα του προγράμματος τον τίτλο «Βοιωτική Γη, Κήποι Παυσανία». Στη βάση των παραπάνω οι στόχοι του προγράμματος διαμορφώνονται ως εξής:

Στόχος 1: Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Αγροτικής Κληρονομιάς της Περιοχής
Στόχος 2: Ανάπτυξη τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας
Στόχος 3: Βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας Στόχος 4: Αύξηση της τοπικά παραγόμενης προστιθέμενης αξίας
Στόχος 5: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή παρέμβασης
Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Ελικώνας-Παρνασσός Αναπτυξιακή. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα οι φάκελοι που θα κατατεθούν εντός του 2010 στη Βοιωτία θα επιδοτηθούν κατά 50% ενώ εκείνοι του 2011 κατά 35%. Δείτε το φωτορεπορτάζ. Οι φωτό είναι του Χρήστου Λουκά.
Ημερίδα για το LEADER και 7 φωτογραφίες

Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης στη Λιβαδειά

Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης στη Λιβαδειά

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

...πάντα κοιτάζω προς το φως...

Ὁ γκρεμιστής

Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης,
ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης.
Καὶ θέλει καὶ τὸ γκρέμισμα νοῦ καὶ καρδιὰ καὶ χέρι.
Στοῦ μίσους τὰ μεσάνυχτα τρέμει ἑνὸς πόθου ἀστέρι.

Κι ἂν εἶμαι τῆς νυχτιᾶς βλαστός, τοῦ χαλασμοῦ πατέρας,
πάντα κοιτάζω πρὸς τὸ φῶς τὸ ἀπόμακρο τῆς μέρας.
ἐγὼ ὁ σεισμὸς ὁ ἀλύπητος, ἐγὼ κι ὁ ἀνοιχτομάτης·
τοῦ μακρεμένου ἀγναντευτής, κι ὁ κλέφτης κι ὁ ἀπελάτης

καὶ μὲ τὸ καριοφίλι μου καὶ μὲ τ᾿ ἀπελατίκι
τὴν πολιτεία τὴν κάνω ἐρμιά, γῆ χέρσα τὸ χωράφι.
Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι,
κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι,

καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα,
παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμα.
Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια
ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια.

Εἶμ᾿ ἕνα ἀνήμπορο παιδὶ ποὺ σκλαβωμένο τό ῾χει
τὸ δείλιασμα κι ὅλο ρωτᾷ καὶ μήτε ναὶ μήτε ὄχι
δὲν τοῦ ἀποκρίνεται κανείς, καὶ πάει κι ὅλο προσμένει
τὸ λόγο ποὺ δὲν ἔρχεται, καὶ μία ντροπὴ τὸ δένει

Μὰ τὸ τσεκοῦρι μοναχὰ στὸ χέρι σὰν κρατήσω,
καὶ τὸ τσεκοῦρι μου ψυχὴ μ᾿ ἕνα θυμὸ περίσσο.
Τάχα ποιὸς μάγος, ποιὸ στοιχειὸ τοῦ δούλεψε τ᾿ ἀτσάλι
καὶ νιώθω φλόγα τὴν καρδιὰ καὶ βράχο τὸ κεφάλι,

καὶ θέλω νὰ τραβήξω ἐμπρὸς καὶ πλατωσιὲς ν᾿ ἀνοίξω,
καὶ μ᾿ ἕνα Ναὶ νὰ τιναχτῶ, μ᾿ ἕνα Ὄχι νὰ βροντήξω;
Καβάλα στὸ νοητάκι μου, δὲν τρέμω σας ὅποιοι εἶστε
γκρικάω, βγαίνει ἀπὸ μέσα του μιὰ προσταγή: Γκρεμίστε!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ο Γιάννης Πατσαντάρας;

Φαίνεται ότι όσα συζητώνται τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Βοιωτία (και όχι μόνον) έχουν βάση και τελικά ο αντιπτέραχος ε.α Ιωάννης Πατσαντάρας θα κατέλθει επικεφαλής συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές 2010 διεκδικώντας το αξίωμα του δημάρχου στον νεοσυσταθέντα καλλικράτειο δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia ο Αραχωβίτης ε.α. αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε την τελική του απόφαση και θα ηγηθεί ψηφοδελτίου ανεξάρτητου, ενωτικού, εκτός κομματικής λογικής, που θα περιλαμβάνει υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Θα αναμείνουμε την πλήρη επιβεβαίωση της είδησης- κάτι που θα γίνει μάλλον με επίσημη ανακοίνωση του κ. Πατσαντάρα- και θα επανέλθουμε για να αναλύσουμε τη σημασία της υποψηφιότητάς του και τις συνέπειές της στον δήμο της περιοχής αλλά και στα κόμματα.

Εκθεση της Αθηνάς Κανελλοπούλου

Η Αθηνά Κανελλοπούλου παρουσιάζει τη νέα δουλειά της στην ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "nude @ the island" στο Νικήτας Cafe Bar (Χώρα - Κουφονήσι). Οπως η ίδια γράφει "Με τα φτερά της φαντασίας γίνεται αντιληπτό ότι η έννοια 'γυμνό' δεν αναφέρεται μόνο στο ορατό και προφανές...".
Δείτε λεπτομέρειες.

Εκθεση της Αθηνάς Κανελλοπούλου

LEADER στη Φωκίδα

LEADER στη Φωκίδα

Εδώ είναι Μπαλκάνια

ΟΡΝΕΟΝ 1748

(ερμηνεία των ζωγράφων)
καλός ή κακός ίμερος ωδήγησε την αμφιλύκην
των νεαρών πελταστών
στ'’ απάτητα όρη της νύχτας
μέσα στ’' άγρια ρουμάνια της Ορθοδοξίας
στις πυκνές συστάδες των κυπαρισσιών του πανικού
στην ηθική προβολή
σκληρής Μοίρας σε κιονοστοιχία όρθρου και ληθάργου;

ποιος ήταν ο πρωτοστάτης της ανταρσίας;
της φήμης;
του έρωτος;
ο ρήτωρ;
υπήρξαν πιστοί στα κελεύσματα
--ποιών άλλων; των κελευστών--—
πατροκτόνοι και παιδερασταί καλοί
με μόνη την
παρασημαντική νεκροφιλίας
ως δικαίωση στις αλλεπάλληλες -—απιστεύτου δριμύτητος- —επιθέσεις
των δοξογράφων;

άραγες -—ακούοντας, ώ παίδες- —των φιλοπόνων ζωγράφων
η μεταφυσική πολιτεία μέσα στους αναρτημένους πίνακες να βρίσκεται κρυμμένη;

κι’ ενώ πέφτουνε κατακέφαλα
τα πολεμικά σκεπάρνια
και βουΐζουν οι ρεματιές
από τον όλεθρο της μάχης
και τα τουφέκια
πολεμικών αγίων
ακούγεται φωνή:

«Μίρκο Κράλλη, τι ζητάς;
εδώ δεν είναι παίξε γέλασε:
εδώ είναι Μπαλκάνια».

Live Summer Party Festival στα Ασπρα Σπίτια


Το 1ο τριήμερο γεμάτο μουσική με την ονομασία Beach Wave 2010/Live Summer Party Festival διοργανώνεται στις 6,7 και 8 Αυγούστου στα Ασπρα Σπίτια με τη συμμετοχή μουσικών -διασήμων και ερασιτεχνών, συγκροτημάτων και Djs. Κάντε κλικ στο δελτίο Τύπου να δείτε τις λεπτομέρειες.

Χάνει το ευρωπαϊκό ο Λεμπέσης

Χάνει το ευρωπαϊκό ο Λεμπέσης

Προς κατάργηση ο «Θησέας» για τον περιορισμό των εξόδων των ΟΤΑ!

Προς κατάργηση ο «Θησέας» για τον περιορισμό των εξόδων των ΟΤΑ!

Η συνέντευξη Τύπου του Κοτσικώνα

Την περασμένη Τετάρτη δόθηκε η συνέντευξη Τύπου που επισημοποίησε την εκ νέου υποψηφιότητα του Νώντα Κοτσικώνα για το αξίωμα του δημάρχου Λεβαδέων. Στην καρδιά του καλοκαιριού οι πολίτες που προσήλθαν ήταν αρκετοί -χωρίς κάποια παρουσία να προκαλεί έκπληξη.

Ο κ. Κοτσικώνας ήταν σίγουρος και ουσιαστικός στην παρέμβασή του, η οποία διέθετε -ανεξαρτήτως βάθους- μια στέρεα λογική δομή και συνιστούσε -εν συντομία- μια πολιτική πρόταση με όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία προσδίδουν καθαρό στίγμα και σαφή προοπτική στον ψηφοφόρο. Ηταν ασφαλώς σημαντικά βελτιωμένος επικοινωνιακά από την προ 4ετίας πρώτη παρουσία του, σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και συνολικά ¨σκηνικού".


Τον κ. Κοτσικώνα παρουσίασε ο Γιώργος Πελέκης και ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο προέβη σε μια εκτενή -στο μέτρο της εκδήλωσης- ανασκόπηση της πορείας του συνδυασμού του 2006 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με τον οποίο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Υπενθύμισε τη στάση του στα μεγάλα δημοτικά ζητήματα όπως η λύση των δημοτικών επιχειρήσεων, η ΔΕΥΑΛ, ο ΧΥΤΑ, ο ΒΙΟΚΑ, η ΔΕΠΟΔΑΛ και τόνισε ότι στάθηκε "πάντοτε με την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων". Διατύπωσε την άποψη ότι η κατάσταση στον Δήμο Λεβαδέων είναι χειρότερη από την προ 4ετίας και έθεσε το σημερινό πολιτικό πλαίσιο σε ευρύτερη βάση υποστηρίζοντας ότι " Αλλάζει η διοικητική δομή της χώρας με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται τα πρωτοφανή και ωμά αντιλαϊκά μέτρα, που αφαιρούν κατακτήσεις σε εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν δραματικά μισθούς και δικαιώματα".


Ο κ. Κοτσικώνας συνέχισε τονίζοντας ότι σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις
που θεωρούν τα μέτρα δεδομένα ή και αναγκαία, το ψηφοδέλτιό του προτίθεται να τα αντιπαλέψει πάση δυνάμει, πολλώ μάλλον που οι επιπτώσεις του Μνημονίου στην αυτοδιοίκηση θα είναι καταλυτικές. "Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο μνημόνιο στήριξης εντάσσεται και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Εμείς βέβαια, ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες και αυταπάτες για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η Διοικητική μεταρρύθμιση, πριν με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ και τώρα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Σήμερα επιβεβαιώνεται και επίσημα, ότι στοχεύει στη δραματική μείωση των δαπανών της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης" ισχυρίστηκε ο κ. Κοτσικώνας και αφού απαρίθμησε τις νέες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων και των δημοτών κατέληξε.
"Στη λαίλαπα αυτή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι υπόλοιποι, ως μόνο λόγο αντίδρασης, βρήκαν τα διοικητικά όρια του Δήμου. Απέκρυψαν από το λαό τις πραγματικές συνέπειες, τον παραπληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον αποπροσανατολίσουν.
Τι στάση λοιπόν οφείλουμε να κρατήσουμε για όλα αυτά;
Θα δεχτούμε παθητικά το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν και μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω; Θα ανεχθούμε την ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπολύουν, περί δήθεν εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συναίνεσης; Εμείς κατηγορηματικά απαντάμε ΟΧΙ !
Χωρίς ταλαντεύσεις. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το λαό από τη φτώχεια και όχι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε να συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο κρίσιμος, καθαρά πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών".
Τέλος αναφέρθηκε στην υποστήριξη του συνδυασμού του από το ΚΚΕ και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση "στους αγωνιστές, είτε είναι, είτε δεν είναι ενταγμένοι σε άλλους πολιτικούς χώρους. Σε όσους έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων και επαγγελματιών. Σε όσους είναι αντίθετοι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δεν διστάζουν να αποκαλύπτουν και να αντιπαλεύουν τις συνέπειές του στο λαό και τον τόπο".
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κοτσικώνας ανέφερε ότι ο ίδιος και με βάση τη διαμορφούμενη κατάσταση στις υποψηφιότητες για τον Δήμο Λεβαδέων θεωρεί απίθανη ("βέβαια -είπε- θα συναποφασίσουμε με ολόκληρο τον συνδυασμό όταν καταρτιστεί") τη συνεργασία του συνδυασμού του οποίου ηγείται, με άλλον συνδυασμό σε πιθανό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη βοιωτική πρωτεύουσα.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μέριασε βράχε νὰ διαβῶ

«Μέριασε βράχε νὰ διαβῶ!» τὸ κύμα ἀνδρειωμένο
λέγει στὴν πέτρα τοῦ γυαλοῦ θολό, μελανιασμένο.
Μέριασε, μὲς στὰ στήθη μου, ποὖσαν νεκρὰ καὶ κρύα,
μαῦρος βοριὰς ἐφώλιασε καὶ μαύρη τρικυμία.

Ἀφροὺς δὲν ἔχω γι᾿ ἄρματα, κούφια βοὴ γι᾿ ἀντάρα,
ἔχω ποτάμι αἵματα, μὲ θέριεψε ἡ κατάρα
τοῦ κόσμου, ποὺ βαρέθηκε, τοῦ κόσμου, πού ῾πε τώρα,
βράχε, θὰ πέσης, ἔφτασεν ἡ φοβερή σου ἡ ὥρα!

Ὅταν ἐρχόμουνα σιγά, δειλό, παραδαρμένο
καὶ σὄγλυφα καὶ σὄπλενα τὰ πόδια δουλωμένο,
περήφανα μ᾿ ἐκύτταζες καὶ φώναζες τοῦ κόσμου
νὰ δεῖ τὴν καταφρόνεση, ποὺ πάθαινε ὁ ἀφρός μου.

Κι ἀντὶς ἐγὼ κρυφὰ κρυφά, ἐκεῖ ποὺ σ᾿ ἐφιλοῦσα
μέρα καὶ νύχτα σ᾿ ἔσκαφτα, τὴ σάρκα σου ἐδαγκοῦσα
καὶ τὴν πληγὴ ποὺ σ᾿ ἄνοιγα, τὸ λάκκο πού ῾θε κάμω
μὲ φύκη τὸν ἐπλάκωνα, τὸν ἔκρυβα στὴν ἄμμο.

Σκύψε νὰ ἰδῆς τὴ ρίζα σου στῆς θάλασσας τὰ βύθη,
τὰ θέμελά σου τά ῾φαγα, σ᾿ ἔκαμα κουφολίθι.
Μέριασε, βράχε, νὰ διαβῶ! Τοῦ δούλου τὸ ποδάρι
θὰ σὲ πατήση στὸ λαιμό... Ἐξύπνησα λιοντάρι!»

...........................................................................

Θετική αντίδραση στο ΧΑ μετά τα stress test

Μουδιασμένο το ξεκίνημα της αγοράς με αναζήτηση κατεύθυνσης από τους επενδυτές . Ο γερμανικός δείκτης άνοιξε με κέρδη 0,5% και στην συνέχεια υποχώρησε σε απώλειες –0,5% προβληματίζοντας το επενδυτικό κοινό ως προς την συνέχεια των αγορών και μετά το πέρας των stress test. Στην εγχώρια αγορά ‘μάχες’ μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών δόθηκαν πέριξ των 1.600 μονάδων όπου και βρίσκεται η κρίσιμη αντίσταση. Στην συνέχεια της συνεδρίασης αφού ξεκαθάρισε το τοπίο και οι αγοραστές έγιναν πιο επιθετικοί ο γενικός δείκτης βρέθηκε μέχρι και τις 1,634 μονάδες με κέρδη 2,76%. Από την σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν οι τραπεζικές μετοχές όπως ήταν αναμμενόμενο ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μετοχή του ΤΤ η οποία απέδωσε μέχρι και 16,77%. Ο λόγος βέβαια ήταν η φημολογία ότι υπήρχε πρόβλημα στο ΤΤ όσον αφορά τα αποτελέσματα των stress test , κάτι το οποίο διαψεύσθηκε και όπως ήταν αναμμενόμενο δημιουργήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από την μετοχή. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1625 μονάδες με κέρδη 2,18%, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 801 μονάδες με κέρδη +3,12%. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης δεν αποτέλεσε την εξαίρεση με σαφώς πιο περιορισμένα κέρδη 1,72%.
Στα ξένα χρηματιστήρια ήπια ανοδικό είναι το κλίμα με την Γερμανία να αποδίδει 0,3% και Η αμερικάνικη αγορά αφού άνοιξε με ήπιες απώλειες στην συνέχεια κερδίζει 0,68% και για τους δύο βασικούς δείκτες . Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημειώνει κέρδη έναντι του δολαρίου 0,24%.

Το Δίστομο επισκέφθηκαν Έλληνες και Γερμανοί μαθητές

Το Δίστομο επισκέφθηκαν Έλληνες και Γερμανοί μαθητές

To πρόγραμμα λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Λεονταρίου

Εχουμε ξανασημειώσει ότι αξίζει μια επίσκεψη στην καταπληκτική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου. Δείτε το πρόγραμμα λειοτυργίας της.
Η δανειστική βιβλιοθήκη με έδρα το Λεοντάρι, ως γνωστό, απευθύνεται σ’ όλους τους Βοιωτούς. Άλλωστε ο αριθμός των βιβλίων,(12.000 ) και ιδιαίτερα το περιεχόμενο τους, την κάνουν μια από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες. Έχει τα πιο σύγχρονα βιβλία για όλες τις επιστήμες. Διαθέτει βιβλία για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα μόρφωσης.
Γι’ αυτό θα παρακαλούσαμε να δημοσιευτεί το πρόγραμμα λειτουργίας της βιβλιοθήκης και να δημοσιεύεται κατά περιόδους, για να ενημερώνονται οι αναγνώστες σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ &ΠΕΜΠΤΗ 10.00 π. μ. –12.00 μ. μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ &ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.00 μ. μ. –8.00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ &ΚΥΡΙΑΚΗ 10.00 π. μ. –12.00 μ.μ.
&5.00 μ. μ.- 8.00 μ. μ.

Εκτός των παραπάνω ωρών λειτουργίας, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε οποιαδήποτε άλλη ώρα, τηλεφωνώντας στα παρακάτω τηλέφωνα :
22620-65463 –22620-65451-- 22620-65611

On line δημοπρασίες Ι.Χ. από τις τράπεζες

Μεγάλα τα προβλήματα στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, καθώς λόγω κρίσης δεκάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ απειλούνται ακόμη περισσότερες. Την ίδια στιγμή, στις προθήκες τους στοιβάζονται απούλητα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, παρά τις χαμηλές τιμές πώλησής τους. Αλλά και στις μάντρες των τραπεζών παραμένουν αδιάθετα εκατοντάδες Ι.Χ., αφού οι έμποροι λόγω έλλειψης ρευστού αδυνατούν να αγοράσουν τα κατασχεμένα αυτοκίνητα.

Ετσι οι τράπεζες ετοιμάζουν οn line δημοπρασίες υπό προϋποθέσεις και για ιδιώτες καταναλωτές. Αντιδρούν όμως οι έμποροι, οι οποίοι απειλούν πως θα τις μηνύσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των ιδιωτών καταναλωτών στις εκποιήσεις θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στην αγορά των καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. O υπερβολικός αριθμός των κατασχεμένων αυτοκινήτων, ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει, αλλά και η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων εμπόρων στις εκποιήσεις οχημάτων προβληματίζει έντονα τον τελευταίο καιρό τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία αναζητούν λύσεις.

H μόνη, ωστόσο, διέξοδος που εξετάζουν αυτή τη στιγμή αφορά το Διαδίκτυο και τις on line δημοπρασίες και σε ιδιώτες καταναλωτές, ενέργεια που εκτιμάται πως θα αποσυμφορήσει τις μάντρες των τραπεζών. Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο περισσότερα από 3.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα εκποιήθηκαν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασχέσεις οχημάτων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις τράπεζες τόσο σε εμπόρους αυτοκινήτων όσο και σε ιδιώτες καταναλωτές.

Οι τιμές των πάνω από 2000 κυβικά μεταχειρισμένων Ι.Χ. είναι εξευτελιστικές. Για παράδειγμα, Ferrari του 2007 βγήκε σε πλειστηριασμό πριν από μέρες με τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ, ενώ Jeep Cherokee 3.7 του 2007 βγήκε στη δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ. Οι καταναλωτές προτιμούν τα χαμηλού κυβισμού Ι.Χ. (1200-1400 κ.έ.), τα οποία έχουν καλή τιμή μεταπώλησης και φυσικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

www.espressonews.gr

Εκδήλωση του ΕΚΛ για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση του ΕΚΛ για το ασφαλιστικό

...τη λύρα τη δίκαιη στον ώμο...

Tο χάραμα επήρα
Tου Ήλιου το δρόμο,
Kρεμώντας τη λύρα
Tη δίκαιη στον ώμο,―
Kι’ απ’ όπου χαράζει
Ώς όπου βυθά,

Tα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μάγεψε ο Αναστάσης Γιακουμής στους Δελφούς






Δεν κατόρθωσε ο Βοιωτός να παραστεί στη συναυλία του Αναστάση Γιακουμή που δόθηκε στους Δελφούς την 21η Ιουλίου. Ομως οι εντυπώσεις για τον νέο πανίστα ήταν άριστες όπως μεταδίδεται από τον Ομφαλό της Γης. Δείτε.
Μια ξεχωριστή βραδιά υψηλών απαιτήσεων για τους φίλους της κλασικής μουσικής και μια ξεχωριστή εκδήλωση των φετινών εκδηλώσεων στο Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφων αποτέλεσε στις 21/7/ το παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του πιανίστα Ανασταση Γιακουμη ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο.
Μία μοναδική μουσική εμπειρία από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης. Πιανίστας μεγάλου κύρους και ακτινοβολίας, ο Αναστασης συνδυάζει, με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση, διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα.
H παρουσίαση της συναυλίας έγινε από την Ηρώ Λέφα και η Δημαρχευσουσα του Δήμου Δελφων χάρισε στον Ανασταση μια φωτογραφία του ιερού χώρου των Δελφών
Παρουσιάσθηκα τέσσερις μπαλάντες του Frederic Chopin που είναι αυτόνομα κομμάτια για σόλο πιάνο τα οποία συντέθηκαν μεταξύ 1835 και 1842 σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Πρόκειται για μερικά από τα πιο απαιτητικά έργα για πιάνο
Οι δύο σπουδές που εκλεισαν αυτό το ρεσιτάλ είναι γραμμένες από τον Αlexander Sctriabin θαυμαστή του Chopin , του οποίου η φήμη οφείλεται στην εξαιρετικά καλοδουλεμένη μουσική του για πιάνο, και στην χρήση ασυνήθιστων ηχοχρωμάτων, με τα οποία προσπαθούσε να εξερευνήσει τον μουσικό συμβολισμό .
Το κοινό που παρακολούθησε την συναυλία ήταν καθηλωμένο στο κατάμεστο αίθριο του Ευρωπαικου Κέντρου, πολλοί φίλοι της μουσικής ήταν όρθιοι και άλλοι ήταν καθισμένοι στα σκαλοπάτια του περιβάλλοντος χώρου
Ο Αναστάσης με την τέλειας ποιότητας εκτέλεσή του και το πάθος του συγκίνησε πολύ. Κατόρθωσε να μεταδώσει τις καλλιτεχνικές συγκινήσεις μέσα στο χώρο συναυλίας με τεχνικές και μουσικές επιδόσεις που ανταποκρίνονται απόλυτα σε διεθνές επίπεδο

Για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα

Μέχρι τελευταία στιγμή θα δίδεται η μάχη για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα με 4 υποψηφίους να έχουν μικρές ή μεγάλες πιθανότητες να το λάβουν αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ΒΗΜΑ του Σαββάτου. Επικρατέστεροι να υποστηριχθούν από το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του Νομεβρίου σύμφωνα με την εφημερίδα φέρονται οι Ν. Σβίγγος (νυν δήμαρχος), Γ. Ψυχογιός, Μίμης Αγγέλου (αντινομάρχης) και ο Στ. Χαλβατζής.

Το ετήσιο αντάμωμα του Τροβάτου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΒΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 198Ο
αριθ. ΕΓΚΡ.9284/80 ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ
Α.Φ.Μ. 099063177 / Δ.Ο.Υ./ Ν.Φιλαδέλφειας
Τηλ 22620 59854 – 6942201960
( ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ Παναγιώτης )
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία
σας το ετήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ του συλλόγου μας που θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
και ώρα 21.00 στην κεντρική πλατεία του χωριού μας
Τροβάτο Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας
Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με ζωντανή παραδοσιακή
Μουσική και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από
το χορευτικό του συλλόγου μας
Το Δ.Σ

Εκθεση λογοδοσίας 2009 από τη Δημοτική Αρχή στο Δίστομο

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου θα πραγματοποιηθεί στης 28 Ιουλίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 μμ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα) με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:


1. Έκθεση λογοδοσίας Δημάρχου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής έτους 2009.

Θα προηγηθεί στις 19.30 η συνεδρίαση με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Δείτε εδώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου στις 28 Ιουλίου 2010

Φωτιά στην Τανάγρα

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Τανάγρας Βοιωτίας. Επιχειρούν στην προσπάθειά για την κατάσβεσή της 6 οχήματα με 18 άνδρες και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215. Θα επανέλθουμε.

Ἡ νύχτα μὲ συμφέρει

Πράγματι ἡ νύχτα μὲ συμφέρει.
Πρῶτα-πρῶτα ἐλαττώνει τὶς φιλοδοξίες· ὕστερα
διορθώνει τὶς σκέψεις· ἔπειτα
συμμαζώνει τὴ θλίψη καὶ τὴν κάνει ὑποφερτότερη
τὴ σιωπὴ μὲ σέβας ἀνατέμνει·
ἐξαίρει τὴν ὄσφρηση μὰ προπάντων ἡ νύχτα περιζώνει.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών

Απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών

Αύριο ο Μπάμπης Τσέρτος στη Σκεπαστή Βρύση

Εγγυημένο γλέντι στην Αγία Παρασκευή. Δείτε.

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής ¨Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ¨ σας προσκαλεί να διασκεδάσετε μαζί μας την Κυριακή 25 Ιουλίου στην μουσική εκδήλωση που διοργανώνει με τον εκλεκτό, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο, τον εξαίσιο ... (βάλτε και κάτι δικό σας) μουσικό ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ, την ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΜΠΑΚΗ και την οκταμελή ορχήστρα του !!!

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, λαχειοφόρος αγορά δεν υπάρχει, ο χορός είναι . και πάλι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, και οι τιμές σε μπύρα, κρασί, κρέας, ουίσκι και αναψυκτικά είναι ΤΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (χαμηλές).

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παράταση στην απογραφή των ΔΥ

Παράταση δίδεται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν -σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών- να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 24.00.

Τοῦ χινοπώρου τἄγγιγμα στὰ ὡραῖα σου τὰ μαλλιά

Ἀγάπη

Ἃς μὴ γυρίζει ὁ λογισμὸς στὰ χρόνια ἐκεῖνα πίσω.
Κάλλιο μιὰ τέτοια θύμηση γιὰ πάντα νὰ χαθῇ,
Ποιὸς ξέρει, τώρα θἄτανε γραφτὸ νὰ σ᾿ ἀγαπήσω,
Καὶ τόσο ποὺ καμμιὰ ποτὲ δὲν ἔχει ἀγαπηθῇ.

Κι ἂν ἔφυγεν ἡ νιότη σου, ποὺ θλίβεσαι γιὰ δαὔτη,
Ὡς γιὰ πουλὶ ποὺ πέταξε μἄλλα μαζὶ πουλιά,
Περσότερο ἀπὸ μία ἄνοιξη τὸν ἔρωτά μου ἀνάφτει
Τοῦ χινοπώρου τἄγγιγμα στὰ ὡραῖα σου τὰ μαλλιά.

Κι ἀκόμα φτάνω ν᾿ ἀγαπῶ σ᾿ ἐσὲ μίαν ἄλλη εἰκόνα,
- Τ᾿ ὁρκίζομαι στὰ μάτια σου ποὺ τόσο λαχταρῶ, -
Τὸν ἥμερο κι ἀνέφελο καὶ τὸ γλυκὸ χειμῶνα,
Ποὺ στὸ χλωμό σου πρόσωπο μία μέρα θὰ θωρῶ.

Καὶ μάθε το, τὶς μελιχρὲς λαμπράδες τοῦ Δεκέμβρη,
Καὶ τὶς φεγγαροσκέπαστες τοῦ Γενναριοῦ ὀμορφιές,
Μήτε στὶς τρέλλες τ᾿ Ἀπριλιοῦ κανένας θὰ τὶς εὕρῃ,
Μήτε καὶ στὶς μονότονες τοῦ Μάη καλοκαιριές..

Οδηγός υποβολής νέων αιτήσεων για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε για αγρότες

Οδηγός υποβολής νέων αιτήσεων για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε για αγρότες

Ο δικός μας Γιάννης Λιάκος στην Ομάδα Παρακολούθησης της ΝΔ για τον Μηχανισμό Στήριξης

Ο Βοιωτός Ιωάννης Λιάκος περιλαμβάνεται στην Ομάδα Παρακολούθησης του Προγράμματος, που συνοδεύει τη Συμφωνία Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συστάθηκε πρόσφατα με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Η Ομάδα Παρακολούθησης σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, θα παρακολουθεί την εκτέλεση του Προγράμματος στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας και θα υποβάλλει προτάσεις οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.


Δείτε

Ο δικός μας Γιάννης Λιάκος στην ομάδα παρακολούθησης της ΝΔ για τον Μηχανισμό Στήριξης

Ανεφάρμοστη η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων λέει ο Ξενοφών Καραγεωργίου

Ανεφάρμοστη η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων λέει ο Ξενοφών Καραγεωργίου

Η Αφροδίτη Παπαθανάση στη Βουλή για την ιδιωτική ασφάλιση

Η Αφροδίτη Παπαθανάση στη Βουλή για την ιδιωτική ασφάλιση

Η βροχή στη Βοιωτία

Μια μπόρα που έπληξε τη Δυτική Βοιωτία χθες το απόγευμα κατά τις 19.00 αρκούσε για να καταδείξει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι της περιοχής αλλά (και θα επιμείνουμε να το γράφουμε) την επιπολαιότητα των οδηγών.


Πέντε τροχαία ατυχήματα, πέντε εκτροπές λόγω βροχής και ολισθηρού οδοστρώματος είχαμε λοιπόν και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Δύο αυτοκίνητα εξετράπησαν στο S του Μόρνου, στην οδό Διστόμου-Ασπρων Σπιτιών, ένα στην είσοδο της Αντίκυρας ενώ δύο ακόμη οχήματα βγήκαν από τον δρόμο στην οδό Λιβαδειάς- Δελφών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι υλικές ζημίες ήταν μεγάλες αλλά ευτυχώς μόνο μικροτραυματισμοί υπήρξαν για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

Οι καλοκαιρινές μπόρες είναι εμφανώς επικίνδυνες ειδικά όταν συνδυάζονται με κακοσυντηρημένους δρόμους και επιπόλαιους οδηγούς που αργούν να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες...
Προσοχή...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Σύννομη με το διεθνές δίκαιο η κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη ότι η κήρυξη το 2008 από το Κόσοβο της ανεξαρτησίας του δεν συνιστά παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Φωτιά στο Πέρα Χωριό

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς, δυτικά και πίσω από τους λόφους. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα αλλά και 4 αεροσκάφη, 2 CL 415 και 2 PZL.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αν

Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου όταν γύρω σου όλοι
το ‘ χουνε χαμένο και ρίχνουνε γι’ αυτό το φταίξιμο σε σένα,
Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον εαυτό σου,
όταν για σένα αμφιβάλλουν όλοι, αλλά να βρίσκεις ελαφρυντικά ακόμα
και για την αμφιβολία τους αυτή,
Αν να προσμένεις το μπορείς δίχως από την προσμονή ετούτη ν’ αποσταίνεις,
ή Αν και σε συκοφαντούν εσύ να μη βυθίζεσαι στο ψέμα,
ή Αν και σε μισούν το μίσος μέσα σου να μην αφήσεις να φουντώνει,
κι ωστόσο να μην δείχνεσαι πάρα πολύ καλός κι ούτε με πάρα πολλή σοφία να μιλάς,

Αν να ονειρεύεσαι μπορείς δίχως το όνειρο να κάνεις δάσκαλό σου,
Αν να στοχάζεσαι μπορείς δίχως να κάνεις το στοχασμό σκοπό σου,
Αν το μπορείς το Θρίαμβο και την Καταστροφή να αντικρίσεις
και σε αυτούς τους δυο αγύρτες όμοια να φερθείς,
Αν να ακούς αντέχεις την αλήθεια που εσύ είχες ειπωμένη
από πανούργους νοθευμένη ώστε παγίδα για τους άμυαλους να γίνει,
ή να θεωρείς όλα αυτά οπού ‘χεις της ζωή σου αφιερώσει, τσακισμένα,
και πάλι ν’ αρχινάς να τα στυλώνεις με εργαλεία φαγωμένα,

Αν να στοιβάζεις το μπορείς σ’ ένα σωρό όλα εκείνα που ‘χεις κερδισμένα.
Και όλα να τα παίξεις κορόνα γράμματα μεμιάς,
και να χάσεις, και κείθε που έχεις ξεκινήσει πάλι ν’ αρχινήσεις
κι ούτε μπορείς καρδιά και νεύρα και μυώνες ν’ αναγκάσεις
πάλι να σου δουλέψουνε κι ας είναι από καιρό αφανισμένα,
κι έτσι ολόρθος να κρατιέσαι μόλο που τίποτα
δε έχει μέσα σου απομείνει
εξόν από τη θέληση που τους μηνά: «Βαστάτε!»

Αν να μιλάς μπορείς με το λαό κι ωστόσο να κρατάς την αρετή σου,
με βασιλιάδες όντας μη χάνοντας το απλό το φέρσιμό σου,
Αν μήτε εχθροί μήτε και φίλοι ακριβοί μπορούν να σε πληγώσουν,
Αν όλοι οι άνθρωποι σε λογαριάζουν, όμως πάρα πολύ κανένας,
Αν το μπορείς την ώρα που ο θυμός σου θέλει να ξεσπάσει να κρατηθείς νηφάλιος
και την γαλήνη σου την πρώτη να ξαναβρείς, δικιά σου τότε θα ‘ ναι η Γη
κι όλα εκείνα που κατέχει, και – ό,τι αξίζει πιο πολύ-
Άντρας σωστός τότε θε να ‘σαι, γιε μου!

Λευκό μωρό από Αφρικανούς γονείς!

Λευκό μωρό από Αφρικανούς γονείς!

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Εφημερίδα είχε στα σκαριά ο Γκιόλιας

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που πρώτο (πιθανώς) μετέδωσε το fimotro.blogspot.com ότι ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας είχε ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες για την έκδοση ημερησίας εφημερίδας με τον τίτλο "troktiko".
Η απόφαση αυτή του Γκιόλια σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς, κοινωνικά ευαίσθητους κι εθνικά επικίνδυνους είναι εμφανές ότι πιθανότατα μετέβαλε τις ισορροπίες στον εκδοτικό χώρο και πολλαπλασίαζε την ούτως άλλως υψηλή παρέμβαση της ομάδας "troktiko" στη δημόσια ζωή.

Για την Κύπρο

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ
Κ’ η Ελλάδα τελευταίος θάμνος στον κρεμνό

να τον αρπάζει η λευτεριά να κρατιέται.

Βουτιά στο ΧΑ

Αρνητική η σημερινή συνεδρίαση καθώς η πρωινή άνοδος δεν ευδοκίμησε με αποτέλεσμα να προβούν οι επενδυτές σε μαζικές κατοχυρώσεις κερδών. Τα νέα από τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων από Ελλάδα και Ισπανία δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το momentum το οποίο αν μη τι άλλο ήταν πτωτικό. Τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις τιμές παραγωγού από την Γερμανία σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις για έναρξη νέων κατοικιών, παρά τα θετικά νούμερα , δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την σημερινή τάση και στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο γερμανικός DAX διαπραγματεύεται κάτω από τις 6000 μονάδες με απώλειες –1% και στην Αμερική οι βασικοί δείκτες υποαποδίδουν κατά –1% επίσης . Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ στην αρχή της ημέρας κέρδιζε έναντι του δολαρίου μέχρι και το 1,30 και στην συνέχεια έχασε τα κέρδη του και διαπραγματεύεται κάτω από το 1,29 στο 1,2880.

Στην εγχώρια αγορά ο γενικός έκλεισε κάτω από τις 1600 μονάδες , στις 1579 μονάδες


-2,92% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έξκλεισε στις 768 μονάδες με απώλειες –2,92% .
Πρωταγωνιστές της διόρθωσης οι τράπεζες οι οποίες είχαν υπεραποδόσει σε αυτό το διάστημα . Ο όγκος των συναλλαγών ήταν 113 εκ. ευρώ.

Αναστηλώνει το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι η νομαρχία Ξάνθης

Αναστηλώνει το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι η νομαρχία Ξάνθης

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας καταδικάζει τη δολοφονία Γκιόλια

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας καταδικάζει τη δολοφονία Γκιόλια

Δεν ενδιαφέρεται ο Καράμπελας...

Λιβαδειά 20/07/2010
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μου, ως προς την ενδεχόμενη εμπλοκή μου στις δημοτικές εκλογές, δηλώνω κατηγορηματικά , αφού πρώτα τους ευχαριστήσω για το πραγματικό τους ενδιαφέρον, ουδέποτε εκδήλωσα ενδιαφέρον για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου του νεοσύστατου δήμου Λιβαδειάς και ούτε πρόκειται να το πράξω. Πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες της παράταξής μου, θα στηρίξω τις επιλογές του νέου μας Προέδρου.
Με εκτίμηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς παρουσιάζει τον υποψήφιο δήμαρχο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς» σας προσκαλεί στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιούλη 2010 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα αναλυθεί ο χαρακτήρας της μάχης των τοπικών εκλογών και το πρόγραμμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα γίνει παρουσίαση του υποψήφιου Δημάρχου.

Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς

Το τραγούδι του Λεβαδειακού

Χθες έγινε η πρώτη προπόνηση του Λεβαδειακού για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2010-2011. Η ομάδα της βοιωτικής πρωτεύουσας θα επιχειρήσει να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα αγωνιζόμενη στη Β' Εθνική, όπου όπως όλοι ελπίζουμε "θα κάνει πρωταθλητισμό". Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζω ένα τραγούδι που έγραψα για τον Λεβαδειακό ή μπορεί και για τα ατελείωτα παιδικά απογεύματα της δεκαετίας του '70 στο χωμάτινο γήπεδο της Λιβαδειάς. Το ποστ (που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά πριν από 2 ακριβώς χρόνια) θα συμπληρωθεί εν καιρώ με όλα αυτά τα πράγματα που αγαπάμε εκ γενετής. Δείτε.


Εμπρός της νίκης τα παιδιά
Λιοντάρια ανήμερα θεριά
Μες στης Ελλάδας την καρδιά
Στη φημισμένη Λιβαδειά



Λεβαδειακός, Λεβαδειακός
Ο μέγας, ο κυκλώνας
Ο λίβας, ο τυφώνας
(Λεβαδειακός, Λεβαδειακός)
Τροφώνιος και Δίας
Ανίκητος θεός


Λεβαδειακός, Λεβαδειακός
Παντού σε προστατεύει
Ακοίμητος φρουρός
(Λεβαδειακός, Λεβαδειακός)
Παντού σε αγναντεύει
Ελικώνας Παρνασσός
ΛΕ-ΒΑ-ΔΕΙ-Α-ΚΟΣ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα εγκαίνια του Μουσείου στο Ζερίκι και 38 φωτογραφίες

Με μια λιτή τελετή και με την ευκαιρία του 30ού Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Ελικώνος, το Σάββατο το βράδυ στο Ζερίκι.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και την "κορδέλα" έκοψαν μαζί ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής και ο τέως δήμαρχος κ. Ρούσσαρης.
Ομολογουμένως το Μουσείο -που στεγάζεται στο πανέμορφο παλαιό πέτρινο σχολείο του χωριού- εντυπωσιάζει με τη εργασία που φαίνεται ότι έχει απαιτηθεί για την λειτουργία του και την κατάρτισή του. Η δουλειά του Συλλόγου Ελικωνίων σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετική... Αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη διοργάνωση ή καλύτερα για τη διαφήμιση αυτών των σημαντικών για το Ζερίκι εγκαινίων. Η υστέρηση στον τομέα της ενημέρωσης είχε ως αποτέλεσμα πολλοί -και γνωστοί- που ήθελαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Μουσείου να προσέλθουν καθυστερημένοι, το ίδιοι και πολλοί απλοί πολίτες.
Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε το 30ό Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού, που ανέδειξε νικήτρια την νεαρή Εύα Πούλου από τον Αγιο Γεώργιο Κορωνείας.
Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια της "Εθνικής Ελλάδος" στο δημοτικό τραγούδι, δηλαδή στη Φιλιώ Πυργάκη και στον Ανδρέα Τσαούση και φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι οι χοροί και οι παραγγελιές τελείωσαν το νωρίς το πρωί της Κυριακής...
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ζερικαίων αλλά και άλλων Βοιωτών που κατέκλυσαν το πανέμορφο βοιωτικό χωριό ως πάνω στην πλατεία. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Τσεκουράτες ληστείες τραπεζών στη Μαλεσίνα

Τσεκουράτες ληστείες τραπεζών στη Μαλεσίνα

Η Γιορτή της Πέστροφας στον Ορχομενό και 41 φωτογραφίες


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή της Πέστροφας στον Ορχομενό την περασμένη Παρασκευή. Κύριο και εντυπωσιακό χαρακτηριστικό η τεράστια συμμετοχή του κόσμου που διασκέδασε με την ψυχή του σε μια γιορτή ποιοτική και ενδιαφέρουσα. Το φαγητό ήταν απλό αλλά νόστιμο και ελαφρύ (πέστροφα γαρ), η οργάνωση της γιορτής άψογη. Στα επιπλέον ατού της φετινής εκδήλωσης η Κατερίνα Κούκα με τη συνοδεία νέων τραγουδιστών που τόλμησε να παρουσιάσει ένα πραγματικά ποιοτικό πρόγραμμα, με στοιχεία καμπαρέ και με τραγούδια που σπανίως ακούγονται.

Θετική εντύπωση μου έκαναν οι ολιγόλογες ομιλίες του αντιδημάρχου κ. Νταβαλούμη και του δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου, οι οποίοι σε προεκλογικούς καιρούς δεν ενέδωσαν στον πειρασμό να απευθύνουν διαγγέλματα και λογύδρια αλλά με συνοπτικές διαδικασίες έφεραν στη σκηνή την Κατερίνα Κούκα...

Για την ΔΙ.ΑΣ. στη Στερεά

Για την ΔΙ.ΑΣ. στη Στερεά

Κέρδη στο ΧΑ

Πτωτικό ξεκίνημα για την σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Δείκτη ο οποίος κινήθηκε μέχρι τις 1604 μονάδες όπου και συνάντησε στηρίξεις. Πολύ γρήγορα όμως και με την βοήθεια του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες λόγω των stress test αλλά και λόγω των γνωστών εξελίξεων, πέρασε σε θετικό πρόσημο και σημείωσε κέρδη έως και 1,70% . Iδιαίτερα θετικές αποδόσεις είχαν η ΑΛΦΑ , ΕΥΡΩΒ , ΤΤ, και ΑΤΤΙΚΗΣ ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έδειξε πιο αδύναμη. Στο επίκεντρο των ειδήσεων είναι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress test την ερχόμενη Παρασκευή και 18:00 ώρα Ελλάδος ενώ συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 19:00.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην πρόταση Σάλα για εξαγορά πακέτου μετοχών της ΑΤΕ και ΤΤ, αναμένονται οι εξελίξεις από πλευράς ΥΠΟΙΚ για την απάντηση μέσα στην εβδομάδα.
Ο γενικός έκλεισε στις 1626 μονάδες με κέρδη 0,85% και συνολικό όγκο συναλλαγών 110 εκ ευρώ. Ο 20 άρης έκλεισε στις 796 μονάδες με κέρδη +1,29% ενώ ο 40 άρης έκλεισε στις 1827 μονάδες –0,07%.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κέρδη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση για την Γερμανία μέχρι και τις 16:45 όπου και ξεκίνησε η πτώση και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο –0,46%. Στην Αμερική οι βασικοί δείκτες κινούνται με οριακές απώλειες 0,03%.

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα

Φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε λίγο πριν τις 18:00 στην θέση Ρουμάνια στα Οινόφυτα. Αυτήν την ώρα στο σημείο βρίσκονται 24 πυροσβέστες, 8 οχήματα της πυροσβεστικής, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
www.zougla.gr

Εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια


Είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ,μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί προχθές από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πέθανε από τσίμπημα σφήκας!!!

Ενας 34χρονος έχασε τη ζωή του σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουλίου από τσίμπημα σφήκας! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κυριάκι Βοιωτίας όπου ο 34χρονος Γ.Ν. έτρωγε σε γνωστή ταβέρνα του πανέμορφου χωριού του Ελικώνα. Κάποια στιγμή -σύμφωνα με μαρτυρίες- ο 34χρονος βγήκε στην αυλή του κέντρου όπου και τον τσίμπησε μια σφήκα στον λαιμό. Ο νεαρός ζαλίστηκε, λιποθύμησε και άφησε την τελευταία του πνοή παρά τη βοήθεια που επεχείρησαν να του προσφέρουν οι παρευρισκόμενοι -μεταξύ των οποίων και μία φαρμακοποιός.

Στις 16.20 ο 34χρονος προσκομίστηκε νεκρός στο Κέντρο Υγείας Διστόμου όπου έγιναν άκαρπες προσσπάθειες ανάνηψής του. Ολα δείχνουν ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε οξύτατο αλλεργικό σοκ λόγω του δήγματος της σφήκας.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομία στην Αθήνα. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως συγγενείς του νεκρού υποστήριξαν ότι ο 34χρονος δεν γνώριζε ότι ήταν αλλεργικός σε τσιμπήματα σφήκας καθώς στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΣ στη Βοιωτία

Από αύριο θα περιπολούν στους δρόμους της Λιβαδειάς αλλά και της Θήβας οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Πρόκειται για δυάδες αστυνομικών που εποχούμενοι δικύκλων μηχανών θα περιπολούν στους δρόμους των βοιωτικών πόλεων με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα υπάγονται στον διοικητή της Διεύθυνσης Βοιωτίας και λογίζεται ότι θα παποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο στην καθημερινή μάχη της αστυνόμευσης και κυρίως στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται άμεση επέμβαση και έκτακτη αντιμετώπιση.

Δίνω το χέρι στη δικαιοσύνη

...............

Από το αίμα της αψηφισιάς που ξέγραψε τη θλίψη
Φτάνοντας ως τη μνήμη της ελευθερίας.

Είπα τον έρωτα την υγεία του ρόδου την αχτίδα

Που μονάχη ολόισα βρίσκει την καρδιά

Την Ελλάδα που με σιγουριά πατάει στη θάλασσα

Την Ελλάδα που με ταξιδεύει πάντοτε

Σε γυμνά χιονόδοξα βουνά.

Δίνω το χέρι στη δικαιοσύνη

Διάφανη κρήνη κορυφαία πηγή

Ο ουρανός μου είναι βαθύς κι ανάλλαχτος

Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα

Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα.

............................................

Ερδε Τόγιας

Στο 30ο Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού Ελικώνος έκανε την εμφάνισή του ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασίλης Τόγιας. Το γεγονός συνιστά από μόνο του είδηση -όχι επειδή ο Τόγιας προσήλθε καθυστερημένος και δεν πρόλαβε τα εγκαίνια του Αγροτικού Μουσείου. Αλλά επειδή ο Βοιωτός βουλευτής είχε αρκετούς μήνες να εμφανιστεί σε δημόσια εκδήλωση στον νομό, λόγω Καλλικράτη και ΔΝΤ.

Για το Ζερίκι θα επανέλθουμε.

Τα παίρνει πίσω η Μπιρμπίλη;

μως, εγώ θέλω να πω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει διαχωρισμός του εξασθενούς με το ολικό χρώμιο. Μιλάμε για ολικό χρώμιο πάντα και είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε από το εξασθενές και να δούμε από τι προέρχεται αυτό". Αυτή η αναφορά από την απάντηση στο Κοινοβούλιο της ΥΠΕΚΑ κ. Τίνας Μπιρμπίλη σε ερώτηση της βουλευτού κ. Σηφουνάκη Περλεπέ για τη μόλυνση του νερού στη Μεσσαπία έχει δημιουργήσει ερωτήματα και στην περιοχή του Ασωπού σχετικά με τη βούληση του υπουργείου να εφαρμόσει τις πρόσφατες θεσμικές ρυθμίσεις και τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν για το εξασθενές χρώμιο.

Φυσικά, οι πολίτες που πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο ελάχιστα ενδιαφέρονται για λεπτές χημικές διαφορές και για εργαστηριακές αναλύσεις. Εκείνο που απαιτούν είναι η δυνατότητα αυτοί και τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε νερό που δεν βλάπτει την υγεία τους. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι και το πρώτιστο καθήκον της κ. Μπιρμπίλη...

Πολυάνδριον 18


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κίνδυνος πυρκαγιάς στον Συνοικισμό







Για επικίνδυνες συστάδες δέντρων και ξερόχορτων εντός της Λιβαδειάς διαμαρτύρεται αναγνώστρια της viotia. Δείτε και κάντε κλικ στις φωτό.

"Πείτε μας και εσείς τη γνώμη σας. Αν αρπάξει φωτιά? Ένα σπιρτάκι είναι θα καεί όλος ο συνοικισμός? Μετά θα λένε ότι δεν καταλάβαμε πως έγινε. Τι δεν καταλάβατε ρε παιδιά είναι δύσκολο να κάνει κάτι κάποιος υπεύθυνος?

Θα πρέπει να γίνει πρωτοκόλληση στη Δημαρχεία για το που θα επιρριφθούν οι ευθύνες αν τυχόν πεταχτεί ένα σπίρτο? Που ζούμε ω ρε που ζούμε? Γιατί για δεύτερη φορά ο λόγος μου θα πρέπει να είναι καταγγελτικός? Δεν αντέχω αλλά να φροντίζονται και άλλα ούτε καν να μην τα βλέπουμε?Κάποια πράγματα θα πρέπει να αξιοποιούνται ή όχι? Μην απορείτε είναι στην Λιβαδειά, και σίγουρα τώρα που είναι καλοκαίρι θα έχουμε προβλήματα.Υπάρχουν παιδιά και παίζουν μέσα στα χόρτα αν πάθουν κάτι τι θα γίνει.

Από εκεί και κάτω θεωρείτε μάλον Λιβαδειά έχει το γκαζονάκι του από εκεί και πάνω τίποτα.Και οι κάτοικοι αυτοί έκαναν αγώνα να κλειστεί το ποτάμι γιατί πλημμύριζε ο τόπος όλος, και διαπιστώθηκαν ουκ ολίγα περιστατικά πτώσης.Και πάλι ζητάμε τα αυτονόητα.Περιμένουμε μια απάντηση όλοι μας. Και εμείς ψηφίζουμε βοηθήστε μας να σας υποστηρίξουμε και εμείς με όλη μας την καρδιά.Δεν είμαστε στη ζούγκλα να μην μας ενοχλεί αλλά στην ιστορική συνοικία Μικρασιατών".

Τη Δευτέρα η viotia θα απευθυνθεί (και) στην Π.Υ. για να δούμε πώς μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα, όχι μόνον στον Συνοικισμό αλλά και σε άλλα σημεία της Λιβαδειάς.

Δεν θα βρεθεί ένας ποταμός να 'ναι για μας πλωτός;

Πού πήγε η μέρα η δίκοπη που έχει τα πάντα αλλάξει;
Δεν θα βρεθεί ένας ποταμός να 'ναι για μας πλωτός;
Δεν θα βρεθεί ένας ουρανός τη δρόσο να σταλάξει
Για την ψυχή που νάρκωσε και ανάθρεψε ο λωτός;

Στην πέτρα της υπομονής προσμένουμε το θάμα
Που ανοίγει τα επουράνια κι ειν΄όλα βολετά
Προσμένουμε τον άγγελο σαν το πανάρχαιο δράμα
Την ώρα που του δειλινού χάνουνται τ' ανοιχτά

Τριαντάφυλλα...Ρόδο άλικο του ανέμου και της μοίρας,
Μόνο στη μνήμη απόμεινες , ένας βαρύς ρυθμός
Ρόδο της νύχτας πέρασες, τρικύμισμα πορφύρας
Τρικύμισμα της θάλασσας...Ο κόσμος είναι απλός

To Aldi στη Λιβαδειά

Περίπου 10 εργαζόμενοι απασχολούνται στο Aldi της Λιβαδειάς που βρίσκεται στην οδό Ρούμελης, στα βόρεια της πόλης. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωσή τους για το μέλλον της επιχείρησης πέρα από τη γενική διατύπωση της επίσημης ανακοίνωσης αποχώρησης της Aldi περί πώλησής της και διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Πριν από λίγο καιρό υπάλληλος του Aldi Λιβαδειάς είχε απολυθεί για λόγο άσχετο με την οικονομική κρίση.

Εκθεση Φωτογραφίας στο Μαυρομάτι

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
<ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ 19ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ>
16,17 KAI 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΛΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30. 
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ TH ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 19ο -20ο ΑΙΩΝΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ

Επίθεση στη ΓΣΕΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Επίθεση στη ΓΣΕΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος... υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστου


Ο Χρήστος Χρήστου γιος του Στέφανου Χρήστου (καταγωγή από τις Πλαταιές) και της Τριανταφυλλιάς Κατσάρα (καταγωγή από το Καπαρέλλι) γεννήθηκε το 1970 στη Θήβα. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Θήβας. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Διευθυντής του Γυμνασίου Ασωπίας.

Διεκδικεί την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου Θήβας.

Η υποψηφιότητα του Χρήστου Χρήστου αποτελεί μια πρόταση Ανανέωσης. Αντιπροσωπεύει τη ρήξη με το παρελθόν. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νικηφόρα συσπείρωση νέων προσώπων, νέων δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας αλλά και έμπειρων στελεχών του Κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου Δήμου Θήβας. Κινείται με άξονα το τρίπτυχο: Ανανέωση – Ενότητα – Νίκη.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Σήμερα Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας

Συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Βοιωτίας

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου - Λυκείου Ασωπίας

Μέλος ΜΚΟ

Μέλος στο Πρόγραμμα Κατά των Ναρκωτικών «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

1995 – 2008 Προπονητής σε ομάδες Καλαθοσφαίρισης Βοιωτίας, Εύβοιας & Αθήνας

1987 – 1997 Αρχηγός σε Κατασκηνώσεις του Δήμου Θηβαίων

Συμπληρωματική Εκπαίδευση

Ειδικά θέματα Φυσικής Αγωγής, Ψυχολογίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας, Διοίκησης & οργάνωσης σχολικών μονάδων.

Και πάλι για το Νοσοκομείο Θηβών

Και πάλι για το Νοσοκομείο Θηβών

Το χάρισμα

Υπνος

Θα μας δοθεί το χάρισμα και η μοίρα
να πάμε να πεθάνουμε μια νύχτα
στο πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας;
Γλυκά θα κοιμηθούμε σαν παιδάκια
γλυκά. Kι απάνωθέ μας θε να φεύγουν,
στον ουρανό, τ’ αστέρια και τα εγκόσμια.

Θα μας χαϊδεύει ως όνειρο το κύμα.
Kαι γαλανό σαν κύμα τ’ όνειρό μας
θα μας τραβάει σε χώρες που δεν είναι.
Aγάπες θα ’ναι στα μαλλιά μας οι αύρες,
η ανάσα των φυκιών θα μας μυρώνει,
και κάτου απ’ τα μεγάλα βλέφαρά μας,
χωρίς ναν το γρικούμε, θα γελάμε.

Tα ρόδα θα κινήσουν απ’ τους φράχτες,
και θά ’ρθουν να μας γίνουν προσκεφάλι.
Για να μας κάνουν αρμονία τον ύπνο,
θ’ αφήσουνε τον ύπνο τους αηδόνια.

Γλυκά θα κοιμηθούμε σαν παιδάκια
γλυκά. Kαι τα κορίτσια του χωριού μας,
αγριαπιδιές, θα στέκουνε τριγύρω
και, σκύβοντας, κρυφά θα μας μιλούνε
για τα χρυσά καλύβια, για τον ήλιο
της Kυριακής, για τις ολάσπρες γάστρες,
για τα καλά τα χρόνια μας που πάνε.

Tο χέρι μας κρατώντας η κυρούλα,
κι όπως αργά θα κλείνουμε τα μάτια,
θα μας διηγιέται –ωχρή– σαν παραμύθι
την πίκρα της ζωής. Kαι το φεγγάρι
θα κατεβεί στα πόδια μας λαμπάδα
την ώρα που στερνά θα κοιμηθούμε
στο πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας.

Γλυκά θα κοιμηθούμε σαν παιδάκια
που όλη τη μέρα εκλάψαν και αποστάσαν.

Με οδηγό τις τράπεζες το ΧΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για την σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος οδηγεί και την υπόλοιπη αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Στην αρχή της συνεδρίασης ο γενικός έφτασε και κάτω από τις 1600 μονάδες υποαποδίδοντας –1%. Στην συνέχεια όμως οι αγοραστές ανέλαβαν την σκυτάλη και οδήγησαν τον γενικό μέχρι και +1,07%. Στην Αμερική τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα αποτελέσματα εξαμήνου της Bank of America και Citigroup ενώ η General Electric ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 16%. Στις εγχώριες ειδήσεις αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από τον ΟΔΗΧΧ για δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 3 μηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1,5 δισ.
Ο γενικό δείκτης έκλεισε πάνω από τις 1600 μονάδες επιβεβαιώνοντας το σπάσιμο της αντίστασης , και ο 20άρης έκλεισε στις 785 μονάδες με κέρδη 0,61%. Το κλείσιμο του γενικού στις 1612 μονάδες με κέρδη +0,26%.

Στα ξένα χρηματιστήρια η συνεδριάσεις πραγματοποιούνται με απώλειες , για την Γερμανία – 0,85% και πέριξ του –0,5% για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. . Η Αμερική στο άνοιγμά της σημειώνει απώλειες άνω του –1% λόγω των στοιχείων για τα cash flows τα οποία ήταν απογοητευτικά και δείχνουν ότι τα μέτρια μακροοικονομικά νέα συνεχίζονται για την Αμερική εγείροντας ανησυχίες για την συνέχεια και το μέλλον της οικονομίας .
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινείται στο 1,2928 έναντι του δολαρίου και ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1187 $ ανά ουγκιά.

Συγχαρητήρια στον Κένταυρο από ΑΚΟΛ

Το Δ.Σ. του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς συγχαίρει τους αθλητές και προπονητές της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Α.Ο.Κ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ για την κατάταξή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων μεταξύ των 6 καλύτερων ομάδων μπάσκετ στην Ελλάδα.

Επίσης συγχαίρουμε το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ για την καλή τους προσπάθεια στο χώρο του αθλητισμού και την ανιδιοτελή προσφορά στους νέους της πόλης μας.

Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς

Η Πρόεδρος

Γ.Θεοδώρου – Μπενέτου

Η Γεν. Γραμματέας

Ι. Ανέτα

Φεύγει η Aldi

Δείτε.

Σεισμός στα Δωδεκάνησα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους -κτά τις πρώτες εκτιμήσεις 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή των Δωδεκανήσων 1 λεπτό μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής.Το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χλμ. νότια της Καλύμνου.

Ζέστη


Για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Νοσοκομείου Θηβών και τον Σβίγγο

Για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Νοσοκομείου Θηβών και τον Σβίγγο

Για την Αγροτική στην Κάρπαθο

Για την Αγροτική στην Κάρπαθο

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανοδος στο ΧΑ, ερωτήματα για Σάλλα

Αιφνιδίασε η πρόταση του ομίλου της Πειραιώς για εξαγορά ποσοστού 77% της Αγροτικής τράπεζας και 34% του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου έναντι του ποσού των 700 εκ ευρώ. H πρόταση έγινε για το ποσοστό που έχει το ελληνικό Δημόσιο και αυτή την στιγμή εξετάζεται. Η κίνηση αυτή έφερε την ανοδική αντίδραση της αγοράς με κορυφαίο σε αποδόσεις τον τραπεζικό κλάδο , όπως ήταν αναμενόμενο. Ο γενικός δείκτης έσπασε την αντίσταση των 1600 μονάδων με σχετική ευκολία και μένει να δούμε τους όγκους των συναλλαγών από εδώ και πέρα και σαφώς αναμένεται η απάντηση του ελληνικού Δημοσίου.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1608 μονάδες με κέρδη +2,22% και συνολικό όγκο συναλλαγών 163 εκατ. ευρώ. Ο 20άρης έκλεισε στις 781 με κέρδη +3,58%.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι βασικοί δείκτες κινούνται με οριακά κέρδη ενώ το άνοιγμα της Αμερικής δείχνει ανάμεικτα συναισθήματα με τον Dow Jones+0,04% και τον S&P –0,02%. Τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Αμερική ήταν θετικά αλλά παρουσιάζουν μια αδυναμία κα προβληματίζουν τους παράγοντες της αγοράς.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου στο 1,2888 ενώ στην αγορά προϊόντων το πετρέλαιο στα 76$ ανά βαρέλι και ο χρυσός στα 1. 206 δολάρια ανά ουγκιά.

Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία

Θὰ σᾶς περιμένω μέχρι τὰ φοβερὰ μεσάνυχτα ἀδιάφορος-
Δὲν ἔχω πιὰ τί ἄλλο νὰ πιστοποιήσω.
Οἱ φύλακες κακεντρεχεῖς παραμονεύουν τὸ τέλος μου
ἀνάμεσα σὲ θρυμματισμένα πουκάμισα καὶ λεγεῶνες.
Θὰ περιμένω τὴ νύχτα σας ἀδιάφορος
χαμογελώντας μὲ ψυχρότητα γιὰ τὶς ἔνδοξες μέρες.
Πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο κῆπο σας
πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο πρόσωπό σας
ἐγὼ θὰ ξαφνιάζω τὰ πλήθη
ὁ ἄνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι καὶ τυμπανοκρουσίες ἐπίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μὴν ἀμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία.

Για δήμαρχος Ορχομενού

Ηλεκτρονική δημοσκόπηση για τη δημαρχία Ορχομενού διενεργεί η viotia. Ψηφίστε πάνω αριστερά.

Πρόταση από Πειραιώς για συγχώνευση με ΑΤΕ και ΤΤ

Πρόταση από Πειραιώς για συγχώνευση με ΑΤΕ και ΤΤ

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ελλοπία

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το απόγευμα στην Ελλοπία αφού κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση.

Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Παλαιότερο δημοσίευμα της viotia.

Πριν από 45 χρόνια

Δεν φιλοδοξεί ασφαλώς τούτο εδώ το σημείωμα να δώσει μια νέα οπτική στο ζήτημα –κάτι που από μια άποψη είναι και μάταιο όσο τα αρχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών δεν αποχαρακτηρίζονται ώστε να γίνουν προσβάσιμα στους ερευνητές. Διότι εκεί αναμφίβολα παίχτηκε το παιχνίδι ή μεγάλο μέρος του παιχνιδιού: στην επέμβαση του ξένου παράγοντα [1]. Η Ελλάδα στο μεταίχμιο των δύο κόσμων, προπύργιο της Δύσης και επίζηλο τρόπαιο για την Ανατολή, ελάχιστα περιθώρια ελιγμών είχε και όταν τα παραβίαζε ήταν το πεπρωμένο της γεωπολιτικής της θέσης να ταλανίζεται από πολιτικές κρίσεις, καθόλου ανώδυνες για τον λαό της. Ολα αυτά φυσικά δεν αποτελούν αξιολογική κρίση για τα Ιουλιανά: για το αν ο Γεώργιος Παπανδρέου σωστά επέμενε στη σύγκρουση με τον Κωνσταντίνο και αν ορθώς παρητήθη, για το αν ο "ανένδοτος αγώνας" [2] πέρα από ευφυής προεκλογική πρακτική (εμπνεύσεως Σοφοκλή Βενιζέλου μάλλον) ήταν και συμφέρουσα το έθνος πολιτική με βάση τη διεθνή θέση της χώρας. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Το σημείωμα αυτό φιλοδοξεί να συνδέσει από μια πλευρά τις τραγικές εξελίξεις του 1965 με τη Βοιωτία, που ήταν πάντα παρούσα στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα αυτής της πατρίδας είτε λόγω της γεωγραφικής της θέσης είτε λόγω των άξιων τέκνων που αναδεικνύει είτε συνηθέστερα και για τα δύο.

Τον καιρό της "αποστασίας" υπήρχε Βοιωτός πρωταγωνιστής και είχε αναμφίβολα το όνομα Δημήτριος Παπασπύρου. Θεωρείται και ήταν από τους πρωταγωνιστές της " αποστασίας" ο Δημήτριος Παπασπύρου, ο μεγάλος αυτός Βοιωτός πολιτικός, που διετέλεσε πολλάκις υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Πράγματι, υπήρξε από τους πρώτους που ορκίστηκαν στην κυβέρνηση του Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα και λόγω κύρους ανεδείχθη μεταξύ των ηγετών των λεγόμενων αποστατών. Παρέμεινε υπουργός Δικαιοσύνης από 16 Ιουλίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 1965 και ανέλαβε Πρόεδρος της Βουλής από 15 Νοεμβρίου 1965 μέχρι 14 Απριλίου 1967.

Στοίχισε πολύ, πολιτικά και προσωπικά, στον Δημήτριο Παπασπύρου η «αποστασία». Για πολλά κατηγορήθηκε, μάλλον άδικα μέσα στα πολιτικά πάθη της εποχής. Aλλά για εκείνο που δεν μπορεί κανείς να τον επιτιμήσει είναι ότι δεν υπερασπιζόταν με θάρρος τις απόψεις του και με απαράμιλλη ρητορική δεινότητα τις επιλογές του. Δείτε τη συνέχεια.

Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας για το ασφαλιστικό

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας για το ασφαλιστικό

Κοτσικώνας υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς

Με ταχείς ρυθμούς ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Εντός των ημερών θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για τη Βοιωτία όπoυ σύμφωνα με πληροφορίες:

Ο δικηγόρος και νυν δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων Νώντας Κοτσικώνας θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα συσπειρώνει όσους αντιτίθενται στα "βάρβαρα μέτρα" του ΔΝΤ και τον Καλλικράτη.

Στην Περιφέρεια υποψήφιος Γενικός Γραμματέας θα είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και για τη Βοιωτία υποψήφιος αντιπεριφερειάχρης θα είναι νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Γκικόπουλος.

Φωτιά στην Ελλοπία

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή της Ελλοπίας. Θα επανέλθουμε.

Μου εφάνη εις τ' όνειρό μου

................................
Καὶ γύρω σὰν νὰ ἐγύρευες ἀνθὸ τῆς ἀρεσκιᾶς Σου
Στὰ χαμολούλουδα ἔσκυφτες καὶ ᾑ πεταλοῦδαις φεῦγαν
Καὶ ἐγὼ μὲ κλῶνο τῆς μυρτιᾶς ἐσίμωσα κοντά Σου
Μ' εἶδες γλαρά, δὲν λάλησες, ἀλλ' ᾑ ματιαίς σου ἐλέγαν
Πῶς ἤθελε τὸ χέρι σου τὸν κλόνο μου νὰ πάρῃ.

Μοῦ ἔδωκες τὸ χαμόγελο, σοῦ ἔδωκα τὸν ἀνθό μου
Τὸν πῆρες
μὲ κυπαρισσιοῦ τὸν ἔσμιξες κλονάρι
Μοῦ ἐφάνη εἰς τ' ὄνειρό μου.

...........................

Ο Δημοσθένης Βαλαβάνης γεννήθηκε το 1829 στην Καρύταινα Αρκαδίας. Μεγάλωσε ορφανός στο Ναύπλιο και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Πέθανε μόλις 25 ετών, το 1854 από φυματίωση, έχοντας προλάβει να δημοσιεύσει μερικά ποιήματά του σε περιοδικά της εποχής.

Ο Βαλαβάνης έχει αστραφτερή λυρική ματιά και πλούσιο ταλέντο. Στους λίγους ελεγειακούς στίχους που μας κληροδότησε διακρίνεται μια γνήσια συγκίνηση και ένας πραγματικός/"ελληνικός" ρομαντισμός. Θεωρείται -παρά το μικρό μέγεθος του έργου του- από τους σημαντικότερους ποιητές της Α' Αθηναϊκής Σχολής.

Παίρνει 160.000 ευρώ για το γιαούρτι!

Εκ Δελφών ο κ. Καράτζογλης. Δείτε.
Στοκχόλμη, Σουηδία
Αποζημίωση της τάξης των 160 χιλιάδων ευρώ θα λάβει από σουηδική εταιρεία γαλακτοκομικών ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης, ο οποίος είδε τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε «γιαούρτια τουρκικής συνταγής» της επιχειρησης.Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μακρύ παραδοσιακό μουστάκι ενημερώθηκε ότι το πρόσωπό του φιγουράρει στα «γιαούρτια τουρκικής συνταγής» της σουηδικής εταιρείας, την Ανοιξη, από ένα φίλο του που ζει στη Στοκχόλμη. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.Η εταιρεία Lindahls υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Έλληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ